Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Athens Kallithea 3-0 Παναθηναϊκός Β

Ήταν μια σαρωτική νίκη το απόγευμα Σαββάτου, καθώς η AKFC επικράτησε του Παναθηναϊκού Β με 3-0 στο Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης.

Η AKFC έκανε γρήγορα δύο μεγάλες φάσεις στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα, καθώς ο Γιάννης Λουκίνας αστόχησε με κεφαλιά από διαγώνια μπαλιά του Javier Matilla και ο Demethryus σούταρε από κοντινή απόσταση αλλά ο κίπερ του Παναθηναϊκού Klidman Lilo απέκρουσε θεαματικά διώχνοντας την μπάλα με το πόδι.

Με την πίεση να συνεχίζεται, ο εκρηκτικός Ανδρέας Βασιλόγιαννης κέρδισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του δεξιού μπακ του Παναθηναϊκού Γεώργιου Τουρκοχωρίτη, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες στο 21ο λεπτό - και η AKFC άρπαξε άμεσα το πλεονέκτημα, σκοράροντας εις διπλούν στα επόμενα έξι λεπτά.

Στο 23ο λεπτό, μετά από γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος βρέθηκε με χρόνο και χώρο στη μεγάλη περιοχή και, με το πιο αδύναμο αριστερό πόδι του, σούταρε κερδίζοντας τον κίπερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Javier Matilla επέλεξε έξυπνα τον Γιάννη Λουκίνα, και αυτή τη φορά ο αρχηγός σκόραρε με κεφαλιά το 10ο γκολ του για τη σεζόν, σε σύνολο αγώνων πρωταθλήματος και κυπέλλου.

Η AKFC διατήρησε πλήρως τον έλεγχο στο δεύτερο μισό, και ο προπονητής Αλέκος Βοσνιάδης έβαλε αλλαγές τους νέους Αργεντινούς παίκτες Lucas Necul και Gonzalo Torres για το ντεμπούτο τους, στο 68ο και 70ο λεπτό αντίστοιχα. Ο Necul παραλίγο να γιορτάσει την περίσταση με μία ασίστ, αλλά ο Κυνηγόπουλος σκόραρε από θέση οφσάιντ.

Η AKFC τριπλασίασε τα τέρματά της στο 90 λεπτό, με τον Βασιλόγιαννη να ολοκληρώνει μία εξαιρετική εμφάνιση σκοράροντας εύκολα.

Στα μετόπισθεν, ο Τσιβελεκίδης αγωνίστηκε επί 84 λεπτά στο πλήρες ντεμπούτο του με την ομάδα, καθώς η AKFC σημείωσε τον πέμπτο αήττητο εντός έδρας αγώνα της από τους επτά συνολικά μέχρι στιγμής στη σεζόν.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Κότσαρης, Μπουλούλης, Mejías, Τσιβελεκίδης (84’ Βλάχος), Μανθάτης, Matilla, Romao (70’ Torres), Κυνηγόπουλος, Demethryus (68’ Τσιντώνης), Βασιλόγιαννης, Λουκίνας (68’ Necul)