Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: Athens Kallithea 3-1 ΠΑΟ Ρουφ

Αφού απέτυχε να μετατρέψει σε νικητήριο γκολ αρκετές ευκαιρίες και χάνοντας δύο επιπλέον βαθμούς από ένα γκολ ισοφάρισης στο 94ο λεπτό την προηγούμενη εβδομάδα, η AKFC επανήλθε με ένα προβάδισμα 2-0 στα πρώτα έξι λεπτά και πέτυχε μία νίκη 3-1 επί του φιλοξενούμενου ΠΑΟ Ρουφ στο Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης την Κυριακή το απόγευμα στην 15η Αγωνιστική της Super League 2 για την αγωνιστική περίοδο 2022/23.

Η AKFC δεν έχασε καθόλου χρόνο και επιτέθηκε πρώτη στο δεύτερο λεπτό, καθώς ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος την έστρωσε για τον Άγγλο μεσοεπιθετικό Adil Nabi, ο οποίος σκόραρε το πρώτο του γκολ για την ομάδα από όταν ήρθε τον Ιανουάριο από τον Ατρόμητο της Super League 1.

Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, η AKFC σκόραρε το δεύτερο γκολ που αναζητούσε στην προηγούμενη αγωνιστική, με τον Κυνηγόπουλο να βγάζει ξανά μπαλιά από τα δεξιά και τον Demethryus να φτάνει στην απέναντι πλευρά της εστίας για να σκοράρει με κεφαλιά το δεύτερο γκολ, όπως έχει κάνει σε αρκετούς αγώνες.

Η AKFC δεν χαλάρωσε άμεσα, αλλά έχασε αρκετές ευκαιρίες να πετύχει ένα άνετο 3-0, προτού εφησυχαστεί στο δεύτερο ημίχρονο και επιτρέψει στον ΠΑΟ Ρουφ να σκοράρει στο 72ο λεπτό με τον Παναγιώτη Δαλαμήτρα να κόβει προς τη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά για να σκοράρει με το αριστερό.

Ξαφνικά η AKFC έπρεπε να προσέξει για να μη δεχτεί ένα ακόμη αναπάντεχο γκολ ισοφάρισης. Διατηρώντας, όμως, την ψυχραιμία της, ο Κυνηγόπουλος καθάρισε το αποτέλεσμα πέραν αμφιβολίας τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, αφού διεκδίκησε μία μπαλιά του Anthony Mounier που έκοψε την άμυνα στη μέση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, προσπερνώντας τον τερματοφύλακα που είχε βγει έξω από την εστία του.

Η νίκη έφερε την AKFC στη δεύτερη θέση στα μισά της σεζόν, μόλις τέσσερις πόντους από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Athens Kallithea (4-3-3): Στρέζος, Ουές (89’ Ρέντζας), Κύργιας (46’ Κολτσίδας), Βλάχος, Καινούργιος (46’ Pereyra), Μπάμπης, Matilla, Nabi, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (70’ Malçi), Demethryus (70’ Mounier)