Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: Athens Kallithea 3-1 Παναχαϊκή

Αφού δέχθηκε ένα γκολ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού λίγο πριν το ημίχρονο, η AKFC ανταπάντησε άμεσα με γκολ του Γιάννη Λουκίνα νωρίς στο δεύτερο μέρος του αγώνα, ανοίγοντας τον δρόμο για μία νίκη με 3-1 επί της Παναχαϊκής στο Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης για την 23η Αγωνιστική της Super League 2 2022/23.

Ο Λουκίνας, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, έχει πλέον σκοράρει οκτώ γκολ στους τελευταίους τρεις αγώνες, φτάνοντας στα 14 γκολ συνολικά για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Η AKFC είχε την κατοχή της μπάλας από την αρχή του αγώνα και οι μεγαλύτερες ευκαιρίες της στο πρώτο μέρος ήρθαν όταν ο τερματοφύλακας απέκρουσε εξαιρετικά ένα σουτ του Παναγιώτη Κυνηγόπουλου στο 25ο λεπτό και όταν ο Omar Santana αστόχησε ελάχιστα σε σουτ του στο 39ο λεπτό. Με την πίεση να αυξάνεται, υπήρχε η αίσθηση ότι η AKFC ήταν πολύ κοντά σε ένα γκολ που θα άνοιγε το σκορ, αλλά οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν στο 45ο λεπτό, καθώς ο Χαράλαμπος Τοπάλ καθάρισε μία αντεπίθεση που εξέπληξε την AKFC.

Μετά το ημίχρονο, η AKFC επανήλθε με ανανεωμένη επιθετικότητα στο παιχνίδι και δεν έχασε χρόνο για την ανατροπή του σκορ, με τον Λουκίνα να ευστοχεί με δύο γκολ στο 51ο και το 55ο λεπτό για να κάνει το 2-1.

Στο 77ο λεπτό ο τερματοφύλακας της AKFC Παναγιώτης Βοσνιάδης έκανε μία θεαματική απόκρουση σε ένα σουτ εξ΄επαφής και διατήρησε το προβάδισμα της ομάδας.

Ο Λουκίνας παραλίγο να κάνει χατ τρικ με ένα σουτ που κατέληξε λίγο άουτ στο 80ο λεπτό, αλλά ο αναπληρωματικός Adil Nabi καθάρισε τον αγώνα με ένα δυνατό σουτ στο 93ο λεπτό για να εξασφαλίσει τους 3 βαθμούς και να επεκτείνει το αήττητο σερί της AKFC σε 17 αγώνες εντός έδρας.

Athens Kallithea (4-3-1-2): Βοσνιάδης, Ουές (9’ Βασιλούδης), Κύργιας, Βλάχος, Καινούργιος, Μπουλούλης (78’ Μπάμπης), Matilla, Santana (66’ Nabi), Demethryus, Κυνηγόπουλος (78’ Ιωαννίδης), Λουκίνας