Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: Athens Kallithea 3-0 Ηλιούπολη

Αφού πήρε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο το απόγευμα Δευτέρας, η AKFC συνέχισε να κυριαρχεί στον αγώνα προτού καθαρίσει δίχως αμφιβολία το παιχνίδι με δύο γκολ προς το τέλος του αγώνα, σημειώνοντας μία νίκη με 3-0 στην αναμέτρηση με την Ηλιούπολη στο Ελ Πάσο στη 13η Αγωνιστική της Super League 2 για τη σεζόν 2022/23.

Η AKFC μονοπώλησε την κυριαρχία της μπάλας από την αρχή και βρήκε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 24ο λεπτό. Με τους φιλοξενούμενους κλεισμένους πίσω στην άμυνα, ο Nili πάσαρε στα δεξιά και ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος γρήγορα επέλεξε να βγάλει σέντρα για τον Demethryus που με μία κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα.

Καθώς αναζητούσε μεθοδικά και ψύχραιμα ένα δεύτερο γκολ, η επόμενη καθαρή ευκαιρία για την AKFC ήρθε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Σπύρος Βλάχος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι μετά από φάση εκτέλεσης κόρνερ.

Καθώς το ματς κυλούσε αργά, το στενό σκορ 1-0 ήταν ελαφρώς αγχωτικό, αλλά η είσοδος στο παιχνίδι του δεξιού μπακ Αμπντούλ Ραχμάν Ουές, του μεσοεπιθετικού Adil Nabi, και του στράικερ Νίκου Ιωαννίδη έδωσε στην AKFC μία σπίθα ενέργειας και δημιουργικότητας που βοήθησε να ξεκλειδώσουν εντέλει την άμυνα.

Στο 85ο λεπτό, ο Nabi γιόρτασε το ντεμπούτο του στην ομάδα στρώνοντας το δεύτερο γκολ, ανοίγοντας από πίσω από την άμυνα για τον Κυνηγόπουλο που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από τετ α τετ με τον τερματοφύλακα.

Ο Κυνηγόπουλος πέτυχε το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις, σκοράροντας με πλασέ στην κίνηση αφού ο Ιωαννίδης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα προς το μέρος του, και έτσι η AKFC κλείδωσε τους τρεις βαθμούς.

Athens Kallithea (4-3-3): Στρέζος, Ρέντζας (46’ Ουές), Κύργιας, Βλάχος, Καινούργιος (67’ Pereyra), Μπουλούλης (88' Τσιντώνης), Santana, Nili (76’ Nabi), Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (67’ Ιωαννίδης), Demethryus