Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: Athens Kallithea 3-0 ΑΕΚ Β

Με τον Γεώργιο Σίμο, τον νέο προπονητή, να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο, η AKFC κατέγραψε την τρίτη νίκη και την πιο κυριαρχική της εμφάνιση στο πρωτάθλημα αυτό που απέχει ακόμα πολύ από την ολοκλήρωση του, νικώντας τη φιλοξενούμενη ΑΕΚ Β με 3-0 στο Στάδιο Γρηγόρης Λαμπάκης στην 5η Αγωνιστική της Super League 2 για τη σεζόν 2022/23.

Η AKFC πήρε γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ. Στο 5ο λεπτό, ένας αμυντικός της ΑΕΚ Β βρήκε με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή ένα γέμισμα από τη δεξιά πλευρά και ο Γιάννης Λουκίνας ευστόχησε στο επακόλουθο πέναλτι για το δεύτερο γκολ του αυτή τη σεζόν.

Σε ανταπάντηση, η ΑΕΚ Β πέρασε στην επίθεση και απείλησε με ισοφάριση, αλλά ο τερματοφύλακας Γεώργιος Στρέζος ανταποκρίθηκε εξαιρετικά όταν χρειάστηκε και η AKFC διατήρησε το 1-0 μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Μετά το διάλειμμα, η AKFC διπλασίασε τα τέρματα μόλις ένα λεπτό μετά το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς ο δεξιός μπακ Βασίλειος Ρέντζας έβγαλε σέντρα προς τη μεγάλη περιοχή και ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος σκόραρε με κεφαλιά το δεύτερο γκολ του για αυτή τη σεζόν.

Από εκεί και μετά η AKFC είχε τον απόλυτο έλεγχο, παίζοντας ωραία μπάλα σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της για τη σεζόν, με τον Nili πρωταγωνιστή στον νέο ρόλο του ως κεντρικός μεσοεπιθετικός. Στο 60ο λεπτό, έφτασαν κοντά σε ακόμη ένα γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Β έσωσε θεαματικά μία κοντινή κεφαλιά του Demethryus.

Στο 86ο λεπτό, η AKFC καθάρισε το παιχνίδι, όταν ο αναπληρωματικός Θάνος Κωστανάσιος έπαιξε ένα-δύο με τον Λουκίνα και με ένα πλασέ έστειλε την μπάλα στην πάνω γωνία του τέρματος για να σφραγίσει τους τρεις βαθμούς.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο η AKFC ταξιδεύει στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον Ηρόδοτο το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 14:45 για την 6η Αγωνιστική της Super League 2 για τη σεζόν 2022/23.

Athens Kallithea (4-4-2): Στρέζος, Ρέντζας, Χατζηδίμπας, Ευαγγέλου, Βασιλούδης, Μπουλούλης (87’ Λάσκαρης), Santana (78’ Τσιντώνης), Demethryus (71’ Κωστανάσιος), Nili, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (87’ Mounier)