Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL 24/25: Ολυμπιακός 2-1 Athens Kallithea

Ήταν ένας αγώνας που κρίθηκε στα χιλιοστά, καθώς ο Ολυμπιακός πέτυχε στα τελευταία λεπτά το νικητήριο γκολ, που, αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, όμως τελικά κατοχυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR, με αποτέλεσμα μία πικρή ήττα με 2-1 από τον πρωταθλητή του UEFA Conference League στο Στάδιο Καραϊσκάκη το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή τη δύναμη του, ασκώντας πίεση για να ανοίξει το σκορ, μέχρι που ο Kristoffer Velde βρήκε το γκολ στο 14ο λεπτό, παραβιάζοντας με ένα πλασαριστό σουτ την εστία του Bernabé στο 14ο λεπτό. Η AKFC, όμως, βρήκε τα πατήματά της γύρω στο μισάωρο, και άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα στο δεύτερο μισό.

Μετά το ημίχρονο, οι Roberts Uldriķis και Pyry Soiri είχαν καλές ευκαιρίες για γκολ στο 47ο και 58ο λεπτό αντίστοιχα, μέχρι ο Uldriķis να ισοφαρίσει τελικά στο 60ο λεπτό, παίρνοντας την μπάλα από τον Andrei Moțoc και σκοράροντας μετά από φάση διαρκείας στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή.

Η AKFC είχε ξαφνικά τον έλεγχο του παιχνιδιού, και ο Demethryus ξέφυγε από την αντίπαλη άμυνα, στρώνοντας στον Uldriķis για την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο 72ο λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, ο Ολυμπιακός ξαναμπήκε μπροστά στο σκορ. Η φάση αρχικά υποδείχθηκε ως οφσάιντ, αλλά ο έλεγχος του VAR έδειξε ότι ο Ελ Κααμπί στο ξεκίνημα της φάσης καλυπτόταν με προβολή, προτού ο Yaremchuck σκοράρει έχοντας πάρει το ριμπάουντ.

Αφού ο Demethryus έφτασε ξανά κοντά στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις, ο αγώνας έληξε με την AKFC απογοητευμένη για την χαμένη ευκαιρία.

Athens Kallithea (3-4-2-1): Bernabé, Mejías (40’ Demethryus), Isimat, Πασαλίδης, Μανθάτης, Moțoc, Matilla (84’ Βασιλόγιαννης), Soiri (75’ Hanousek), Mercati (46’ Diba), Moutinho (84’ Λουκίνας), Uldriķis