Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL 24/25: Athens Kallithea 0-0 AEK

Η AKFC πραγματοποίησε μία γενναία εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής, σε μία αγωνιώδη αναμέτρηση κόντρα στην περσινή δευτεραθλήτρια του πρωταθλήματος, και παρά τις ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, καμία δεν μπόρεσε να σπάσει το αδιέξοδο, με τη λευκή ισοπαλία να μοιάζει δίκαιο αποτέλεσμα.

Η AKFC δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης στο 27ο λεπτό, με τον Thierry Moutinho να κάνει το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά στην περιοχή και τον δεξιό wing-back Γιώργο Μανθάτη να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι για το σουτ, αλλά επενέβη ο κίπερ της ΑΕΚ Θωμάς Στρακόσια.

Στην άλλη εστία, ο κίπερ της AKFC Bernabé πραγματοποίησε μία ηρωική διπλή επέμβαση στο 33ο λεπτό για να κρατήσει το 0-0. 

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να έχουν καλές ευκαιρίες και στο δεύτερο μισό του αγώνα, με τους Demethryus και Niclas Eliasson να φτάνουν κοντά στο γκολ στο 55ο και 59ο λεπτό αντίστοιχα.

Στο 67ο λεπτό, ο Moutinho ήταν σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει το νικητήριο γκολ, όταν μία λάθος μπαλιά αντιπάλου τον βρήκε σε θέση βολής, αλλά έκανε “τσαφ” και δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Στο 73ο λεπτό, η AKFC ζήτησε πέναλτι για το κράτημα του Σταύρου Πήλιου στον Elia Giani στην προσπάθειά του να σκοράρει από εκτέλεση φάουλ του Mathieu Valbuena, αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Η AKFC είχε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία της στο 89ο λεπτό, όταν ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης με εκπληκτική πάσα βρήκε τον Pyry Soiri κι εκείνος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Στρακόσια είπε “όχι” με την καλύτερη επέμβασή του στον αγώνα.

Η AKFC είναι πλέον αήττητη σε δύο εντός έδρας αγώνες τη φετινή σεζόν, με ισοπαλίες κόντρα στον Παναθηναϊκό στη 2η Αγωνιστική και κόντρα στην ΑΕΚ στην 5η Αγωνιστική.

Athens Kallithea (3-4-2-1): Bernabé, Moțoc, Isimat, Πασαλίδης (71’ Τσιβελεκίδης), Μανθάτης, Mercati (66’ Ndiaye), Diba, Hanousek, Moutinho (72’ Valbuena), Demethryus (66’ Βασιλόγιαννης), Giani (85’ Soiri)