Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

Κύπελλο Ελλάδος 23/24: Athens Kallithea 2-2 Παναιτωλικός

Η πορεία της AKFC στο Κύπελλο έλαβε τέλος στη Φάση των 16 το απόγευμα Τετάρτης, καθώς αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 5-4 από τον Παναιτωλικό της Super League 1 μετά από την ισοπαλία με 2-2 στο Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης, με την ομάδα να εστιάζει ξανά τώρα στο πρωτάθλημα.

Μετά από ένα δυναμικό ξεκίνημα, η AKFC αιφνιδιάστηκε με δύο γκολ από στατικές φάσεις, καθώς ο σέντερ μπακ Bruno Duarte σκόραρε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και ο Βενεζουελανός διεθνής Χουάνπι σκόραρε, μόλις πέντε λεπτά αργότερα, με δυνατό σουτ από εκτέλεση φάουλ κερδίζοντας τον Πανό Βοσνιάδη και δίνοντας στον Παναιτωλικό το προβάδισμα με 0-2.

Η AKFC, όμως, ανασυγκροτήθηκε γρήγορα και βρήκε σύντομα απάντηση, όταν η διαγώνια μπαλιά του Ανδρέα Βασιλόγιαννη βρήκε τον Γιάννη Λουκίνα που σκόραρε με κεφαλιά στο 36ο λεπτό, διαμορφώνοντας το σκορ σε 1-2 πριν το ημίχρονο.

Η AKFC είχε τον έλεγχο της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο, παρόλο που ήταν δύσκολο να βρει καθαρές ευκαιρίες, μέχρι που ο νεοαποκτηθείς Αργεντινός στράικερ Gonzalo Torres σκόραρε το πρώτο του γκολ για την ομάδα με ένα δυνατό βόλε και έφερε το ματς στα ίσα στο 90ο λεπτό.

Καθώς η AKFC βγήκε όλη μπροστά ψάχνοντας ακόμη ένα γκολ για να φτάσει σε σκορ παράτασης, ο Παναιτωλικός φάνηκε να έχει φάση με χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο διαιτητής θεώρησε ότι δεν υπάρχει παράβαση και η προσπάθεια για ανατροπή δεν ευδοκίμησε.

Η AKFC επιστρέφει στις αγωνιστικές του πρωταθλήματος τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου σε εκτός έδρας ματς με τον Γιούχτα για τη 15η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 2 2023/24.

Athens Kallithea (4-3-3): Βοσνιάδης, Μπουλούλης, Marotta, Βλάχος, Μανθάτης, Romao (46’ Matilla), Silva, Τσιντώνης (46’ Κυνηγόπουλος), Βασιλόγιαννης (65’ Necul), Λουκίνας, Demethryus (75’ Torres)