Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

Κύπελλο Ελλάδος 23/24: Ιωνικός 0-3 Athens Kallithea

Στον πρώτο της επίσημο αγώνα για τη νέα σεζόν, η AKFC κυριάρχησε επί του αντίπαλου Ιωνικού και πήρε την εκτός έδρας νίκη με 3-0 στην Τρίτη Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος 2023/24.

Η AKFC εφάρμοσε την τακτική Μπάλα Μπροστά για να ανοίξει το σκορ. Στο 14ο λεπτό, ο τερματοφύλακας Κωνσταντίνος Κότσαρης έκανε ένα μακρινό σουτ με τη μύτη του παπουτσιού, ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος κέρδισε την μπάλα στον αέρα, και ο Γιάννης Λουκίνας τη στόπαρε με το στήθος, απέφυγε δύο αμυντικούς, και την έστειλε στα δίχτυα.

Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, ο Javier Matilla διπλασίασε το πλεονέκτημα με μία εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ, με ένα φαλτσαριστό σουτ στην πάνω γωνία του τέρματος από την αριστερή γωνία της περιοχής.

Η AKFC διατήρησε σταθερά τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, προτού “καθαρίσει'” την πρόκριση στο 60ο λεπτό, όταν ο Thierry Moutinho έσπασε την άμυνα από τα αριστερά και έστρωσε την μπάλα για να σκοράρει ο Λουκίνας.

Η AKFC θα ταξιδέψει στην Καλαμάτα για την Τέταρτη Φάση στις 27 Σεπτεμβρίου.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Κότσαρης, Μανθάτης, Romao, Mejías, Καινούργιος, Matilla, Silva, Κυνηγόπουλος, Moutinho, Βασιλόγιαννης, Λουκίνας