Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Τηλυκράτης 0-3 Athens Kallithea

H AKFC διατήρησε τη δυναμική της το απόγευμα της Κυριακής, επικρατώντας 3-0 του Τηλυκράτη Λευκάδας και διευρύνοντας το προβάδισμα της στην κορυφή της βαθμολογίας στο συν οκτώ.

Παρά το ότι ο Τηλυκράτης βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, η AKFC ήταν αρκετά έξυπνη ώστε να μην αντιμετωπίσει επιπόλαια έναν αντίπαλο που μάχεται απεγνωσμένα να μην υποβιβαστεί, και δεν άφησε τίποτα στην τύχη, περνώντας άμεσα σε στοχευμένη επίθεση.

Μετά από αρκετές φάσεις που πίεζε έντονα, η AKFC άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό, όταν ο Thierry Moutinho βρήκε με σουτ τον Παναγιώτη Κυνηγόπουλο στη μεγάλη περιοχή, και ο Κυνηγόπουλος ευστόχησε με ένα αργό γκολ που νίκησε τον κίπερ.

Η AKFC βρήκε και δεύτερο τέρμα λίγο πριν το ημίχρονο, με μία συντονισμένη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Στο 45ο λεπτό, οι σέντερ-μπακ Nico Marotta και Γιάννης Τσιβελεκίδης απορρόφησαν την πίεση, δημιουργώντας έτσι χώρο ανάμεσα στις γραμμές για να σηκώσει την μπάλα ο κίπερ Κωνσταντίνος Κότσαρης για τον Thierry Moutinho, ο οποίος άλλαξε πορεία και έβγαλε την ομάδα μπροστά. Ο Demethryus, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, έβγαλε πάσα για τον επιτιθέμενο αριστερό μπακ Νίκο Καινούργιο, και ο Καινούργιος, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, βρήκε τον Γιάννη Λουκίνα που έστρωσε την μπάλα στον Moutinho, ο οποίος, ακολουθώντας τη ροή του παιχνιδιού, τελείωσε με ψυχραιμία τη φάση, σουτάροντας εύστοχα με το εσωτερικό μέρος του ποδιού του.

Ο Moutinho σημείωσε την πρώτη συμμετοχή του ως βασικός και την τέταρτη συνολικά έπειτα από την επιστροφή του από τον τραυματισμό, ενώ σε αυτό το διάστημα ο 33χρονος μετράει ήδη δύο τέρματα και μία ασίστ.

Η AKFC διατήρησε τον έλεγχο και στο δεύτερο μισό του αγώνα, και ο Γιάννης Λουκίνας διαμόρφωσε το τελικό σκορ με ένα τρίτο τέρμα στο 72ο λεπτό, παίρνοντας το ριμπάουντ όταν ο κίπερ απέκρουσε ένα επικίνδυνο σουτ του Lucas Necul και καθαρίζοντας αποτελεσματικά το παιχνίδι.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Κότσαρης, Μπουλούλης, Marotta, Τσιβελεκίδης, Καινούργιος (76’ Jevremović), Romao (65’ Μουστακόπουλος), Silva (56’ Τσιντώνης), Κυνηγόπουλος, Moutinho (65’ Necul), Demethryus (62’ Torres), Λουκίνας