Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Παναθηναϊκός Β 0-1 Athens Kallithea

Έχοντας επικρατήσει του Γιούχτα το Σαββατοκύριακο, η Athens Kallithea είχε μία μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα για την επόμενη αναμέτρησή της, αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό Β το απόγευμα της Τρίτης στο Γήπεδο Γεώργιος Καμάρας στον εξ‘αναβολής αγώνα της 3ης Αγωνιστικής, όπου η AKFC καθάρισε μεθοδικά το παιχνίδι με νίκη 1-0, καθώς ο Michaël Pereira σκόραρε το αποφασιστικής σημασίας γκολ στο ντεμπούτο του ως βασικός.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η AKFC ανέβηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ως η μόνη ομάδα του πρωταθλήματος που διατηρεί το αήττητο έπειτα από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν.

Πέρα από την πληθώρα νέων ταλέντων που έχει στη διάθεσή του, ο Παναθηναϊκός Β είχε και δύο παίκτες της πρώτης ομάδας στην ενδεκάδα του, με τον πρώην διεθνή της Εθνικής Ελλάδος Zeca και τον διεθνή της Εθνικής Αλβανίας Enis Çokaj να ξεκινούν στο κέντρο του βασικού σχήματος. Το έμπειρο δίδυμο δυσκόλεψε το σπάσιμο της άμυνας, αλλά η AKFC σταδιακά ανέκτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και βγήκε μπροστά.

Στο 17ο λεπτό, η AKFC έπρεπε να είχε πάρει πέναλτι όταν ο Zeca ανέτρεψε τον Βασιλόγιαννη στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο διαιτητής αποφάσισε ότι δεν υπήρχε παράβαση. Ακολούθησαν σύντομα δύο ακόμη ευκαιρίες, με τον Demethryus να σουτάρει από τη μεγάλη περιοχή και τον Pereira να σουτάρει από μακριά, αλλά αποκρούστηκαν και τα δύο.

Η AKFC είχε μεθοδική προσέγγιση και συνέχισε να πιέζει για μία ευκαιρία, μέχρι που τελικά πέτυχε το γκολ λίγα λεπτά πριν το σφύριγμα του ημιχρόνου.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μισού, ο Βασιλόγιαννης ντρίμπλαρε έναν αμυντικό και κέρδισε φάουλ στα αριστερά, με τον Javier Matilla να αναλαμβάνει την εκτέλεση για αυτή την ευκαιρία. Από την εκτέλεση του Matilla, ο Γιάννης Λουκίνας κέρδισε τον κίπερ Βασίλειο Ξενόπουλο και πήρε την πρώτη κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα προς τα πίσω και μπροστά στην εστία, με τον Pereira να βρίσκεται εκεί και να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά.

Συνεχίζοντας μετά το ημίχρονο, η AKFC πίεσε για να διπλασιάσει τα τέρματά της, και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στα αριστερά με τον Βασιλόγιαννη και τον Αμπντούλ Ραχμάν Ουές να βγαίνουν στην επίθεση από το βάθος της άμυνας.

Η AKFC έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ στο 77ο λεπτό όταν ο Josua Mejías σούταρε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Matilla, αλλά, για δεύτερο συνεχή αγώνα, η AKFC δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ ασφαλείας, και εστίασε στη διατήρηση του προβαδίσματός της.

Στα τελευταία 15 λεπτά, η AKFC διατήρησε σθεναρά τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς να επιτρέψει ποτέ στον Παναθηναϊκό να απειλήσει και κάνοντας έξυπνες καθυστερήσεις, όπως χρειαζόταν, μέχρι το τελικό σφύριγμα για τη νίκη με 1-0. Το αποτέλεσμα αυτό σηματοδοτεί τον πέμπτο αγώνα σε έξι συνολικά παιχνίδια μεταξύ Πρωταθλήματος και Κυπέλλου που η ομάδα διατηρεί την εστία της ανέπαφη κατά το ξεκίνημα της σεζόν.

Η AKFC επιστρέφει στη δράση το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στον αγώνα εκτός έδρας με το Αιγάλεω για την 5η Αγωνιστική της Super League 2 2023/24.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Πάντος, Μανθάτης, Marotta, Mejías (78’ Silva), Ουές, Matilla, Romao, Pereira (56’ Κυνηγόπουλος), Demethryus (86’ Τσιντώνης), Βασιλόγιαννης (78’ Μουστακόπουλος), Λουκίνας (86’ Ιωαννίδης)