Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Ολυμπιακός Β 1-2 Athens Kallithea

Με μία δήλωση προθέσεων για να ξεκινήσει τη νέα χρονιά, η AKFC πήρε μία νίκη-κλειδί το απόγευμα Σαββάτου, επικρατώντας εκτός έδρας με 1-2 του Ολυμπιακού Β, για τη 13η Αγωνιστική της Super League 2 2023/24 σεζόν.

Ο Ολυμπιακός είχε μόνο μία ήττα στο πρώτο μισό της σεζόν (από την AKFC στο Ελ Πάσο), οπότε αναμενόταν μία σοβαρή δοκιμασία, αλλά η AKFC απέκτησε τον έλεγχο εξαρχής, και πήρε το προβάδισμα που της άξιζε. Στο 20ο λεπτό, ο Demethryus έτρεξε να πάρει την μπάλα έπειτα από μία εκτέλεση κόρνερ και σούταρε απευθείας, κερδίζοντας τον κίπερ και σκοράροντας το πρώτο του γκολ της σεζόν, διαμορφώνοντας το 0-1 για την AKFC.

H AKFC διατήρησε την κυριαρχική εικόνα της και στο δεύτερο ημίχρονο και διπλασίασε το προβάδισμά της στο 73ο λεπτό. Έχοντας μπει αλλαγή, ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης, με μια εντυπωσιακή ενέργεια από τα πλάγια, διέσπασε την αντίπαλη άμυνα και έστρωσε στον Demethryus που έστειλε εύκολα την μπάλα στα δίχτυα στην πίσω γωνία της εστίας.

Ο Ολυμπιακός δεν παρέδωσε εύκολα τα όπλα και μείωσε τη διαφορά στο 86ο λεπτό με την κεφαλιά του Άγγελου Αργυρίου μετά από κόρνερ. Η AKFC, όμως, αντιστάθηκε στην πίεση που έβαζαν οι γηπεδούχοι προς το τέλος του αγώνα, χάρη στη σκληρή άμυνα και την εξαιρετική απόδοση του κίπερ Κωνσταντίνου Κότσαρη, ενός από τους αφανείς ήρωες της σεζόν μέχρι στιγμής.

Η AKFC επιστρέφει στην έδρα της για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό Β το Σάββατο 13 Ιανουαρίου για τη 14η Αγωνιστική της Super League 2 2023/24 σεζόν.

Athens Kallithea (4-3-3): Κότσαρης, Μπουλούλης, Marotta, Mejías, Μανθάτης (71’ Τσιβελεκίδης), Matilla, Silva, Μουστακόπουλος, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (71’ Βασιλόγιαννης), Demethryus (88’ Romao)