Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Καλαμάτα 0-1 Athens Kallithea

Παραμένοντας ψύχραιμος υπό πίεση, ο Javier Matilla εκτέλεσε εύστοχα ένα πέναλτι κατά το δεύτερο ημίχρονο για να εξασφαλίσει μία νίκη-κλειδί με 0-1 στην Καλαμάτα το απόγευμα της Κυριακής, η οποία έδωσε στην AKFC προβάδισμα τριών βαθμών στην κορυφή της κατάταξης των playoffs, με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν.

Προσπαθώντας να βρει τρόπο να διαπεράσει το χαμηλό αμυντικό μπλοκ της Καλαμάτας, η AKFC έφτασε κοντά σε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο με τον Demethryus, ο οποίος με ένα θεαματικό ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο κίπερ στο 25ο λεπτό, ενώ στο 38ο λεπτό πλάσαρε αλλά η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι, χωρίς να υπάρξει άλλη αξιοσημείωτη ευκαιρία στο πρώτο μισό.

Η AKFC ανέβασε ρυθμό από την αρχή της επανάληψης, με το σουτ του Gonzalo Torres να περνάει εκτός εστίας στο 47ο λεπτό και με τον Γεώργιο Μανθάτη να φτάνει κοντά στο να κερδίσει πέναλτι στο 56ο λεπτό. Ο αναπληρωματικός Παναγιώτης Κυνηγόπουλος ήταν αυτός που κέρδισε τελικά ένα πέναλτι, έχοντας πάρει την μπάλα από πασάρισμα του Γεώργιου Μουστακόπουλου, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Matilla στο 60ο λεπτό.

Ο Κωνσταντίνος Κότσαρης έκανε μία εξαιρετική επέμβαση στο 64ο λεπτό, και η άμυνα – με την επιστροφή του Mejías στη δράση – κράτησε καλά στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα για να πάρει ένα σημαντικό αποτέλεσμα.

Η AKFC θα επιστρέψει στην έδρα της για να φιλοξενήσει την Ηλιούπολη στο Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης την Κυριακή 21 Απριλίου για την έκτη αγωνιστική των playoffs ανόδου.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Κότσαρης, Μανθάτης, Mejías, Τσιβελεκίδης, Καινούργιος, Matilla, Μουστακόπουλος, Βασιλόγιαννης (86’ Marotta), Torres (53’ Κυνηγόπουλος), Demethryus, Λουκίνας (78’ Μπουλούλης)