Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Ιωνικός 0-2 Athens Kallithea

Η AKFC έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στην άνοδο το απόγευμα της Δευτέρας, επικρατώντας του Ιωνικού στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης με 0-2, με δύο γκολ από τον αρχηγό Γιάννη Λουκίνα.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η AKFC διατηρεί το προβάδισμα των έξι βαθμών στην κατάταξη των playoff, και μπορεί να πετύχει την επιστροφή στην πρώτη κατηγορία παίρνοντας τουλάχιστον έναν βαθμό σε έναν από τους δύο τελευταίους αγώνες, εναντίον των Χανίων στις 9 Μαΐου και εναντίον της Καλαμάτας στις 22 Μαΐου, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης.

Η AKFC μπήκε προσεκτικά στο ματς, και ξαφνικά βρέθηκε μπροστά σε μία δύσκολη κατάσταση, καθώς και ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος και ο Γιάννης Τσιβελεκίδης βγήκαν νωρίς εκτός αγώνα λόγω τραυματισμών. Ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης, όμως, που μπήκε αλλαγή στη θέση του Κυνηγόπουλου, έδωσε γρήγορα σπίθα στον αγώνα.

Με εκρηκτικές ενέργειες στα δεξιά, ο Βασιλόγιαννης κέρδισε την αποβολή του αριστερού μπακ του Ιωνικού Χρήστου Τασουλή με δεύτερη κίτρινη κάρτα, δίνοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα στην AKFC στο 40ο λεπτό, το οποίο αξιοποίησαν λίγο πριν το ημίχρονο.

Στο 45ο λεπτό, ο Λουκίνας εκμεταλλεύτηκε ένα κακό γύρισμα μπροστά από την εστία και επιχείρησε σουτ που αποκρούστηκε, αλλά ο Βασιλόγιαννης έγινε κάτοχος και “έσκαψε” την μπάλα προ του τερματοφύλακα, πασάροντας στον Λουκίνα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, η AKFC έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 55ο λεπτό, όταν ο Demethryus μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 68ο λεπτό, ο Λουκίνας είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει ξανά, αλλά η κεφαλιά του, έχοντας πάρει την μπάλα από διαγώνιο σουτ του Αμπντούλ Ραχμάν Ουές από τα δεξιά, βρήκε πάνω στον κίπερ.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, η AKFC χρειαζόταν οπωσδήποτε ένα γκολ ασφαλείας, καθώς ο Ιωνικός παρέμενε απειλή στην αντεπίθεση, και ο στράικερ Πέτρος Γιακουμάκης έφτασε επικίνδυνα κοντά στην ισοφάριση σε δύο φάσεις, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ στο 74ο λεπτό, ενώ το δεύτερο σουτ του στο 82ο λεπτό απέκρουσε ο κίπερ Κωνσταντίνος Κότσαρης.

Η AKFC, όμως, βρήκε το δεύτερο γκολ της στις καθυστερήσεις, όταν ο αναπληρωματικός Thierry Moutinho πήρε την μπάλα, άνοιξε το κοντρόλ και έβγαλε σέντρα για τον Λουκίνα, ο οποίος έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα στην πάνω γωνία της εστίας.

Ο Λουκίνας βρίσκεται σε θρυλική πορεία πλέον, μετρώντας οκτώ τέρματα σε επτά αγώνες playoffs, καθώς η AKFC συνεχίζει να πιέζει.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Κότσαρης, Ουές, Mejías, Τσιβελεκίδης (33’ Marotta), Καινούργιος (46’ Μανθάτης), Matilla, Silva, Κυνηγόπουλος (17’ Βασιλόγιαννης), Demethryus (66’ Moutinho), Μουστακόπουλος (66’ Torres), Λουκίνας