Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Ιωνικός 0-1 Athens Kallithea

Έχοντας αγωνιστεί σθεναρά, η AKFC πήρε τη νίκη με 1-0 στο εκτός έδρας ντέρμπι με αντίπαλο τον, επίσης διεκδικητή της ανόδου, Ιωνικό το απόγευμα Σαββάτου για την 8η Αγωνιστική της 2023/24 Super League 2 σεζόν.

Η AKFC παραλίγο να πάρει το προβάδισμα στο σκορ νωρίς στον αγώνα, όταν ο Ορέστης Τσιντώνης πήρε την μπάλα από τον κίπερ Γεώργιο Χριστοδουλή και την πλάσαρε στον Γιάννη Λουκίνα, ο οποίος την ακούμπησε και σούταρε απευθείας δυνατά στο τέρμα, αλλά ο Χριστοδουλής ανέκαμψε εγκαίρως και έσωσε άμεσα.

Πέρα από μία φάση όπου ο στράικερ του Ιωνικού Abiola Dauda, αφού πήρε την μπάλα από μία απευθείας εκτέλεση φάουλ, σούταρε με κεφαλιά και την έστειλε εκτός εστίας, η AKFC διατήρησε μία σφιχτή άμυνα και δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο μισό του αγώνα, με τον Nicolás Marotta να κάνει το γύρισμα από εκτέλεση κόρνερ αλλά να στέλνει την μπάλα ψηλά εκτός στο 30 λεπτό και τον Παναγιώτη Κυνηγόπουλο να βλέπει το επικίνδυνο σουτ του να μπλοκάρεται στο 32ο λεπτό. Σύντομα, όμως, η AKFC βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Στο 38ο λεπτό, ο Κυνηγόπουλος, μετά από κούρσα κόντρα στον αμυντικό που τον μάρκαρε στα δεξιά, δημιούργησε αρκετό χώρο ώστε να βγάλει σέντρα στη μεγάλη περιοχή, και όταν ο Γιάννης Λουκίνας έτρεξε στο πρώτο δοκάρι για να τραβήξει την προσοχή της άμυνας, ο Ορέστης Τσιντώνης έμεινε αμαρκάριστος για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της σεζόν για τον Τσιντώνη, με τον 24χρονο να παίζει βασικός για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και να αποδεικνύεται αντάξιος των περιστάσεων, όταν χρειάζεται.

H AKFC έφτασε κοντά στον διπλασιασμό των τερμάτων της μόλις δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Demethryus έτρεξε προς την αντίπαλη άμυνα και έκοψε μέσα από τα αριστερά, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από το δοκάρι, ενώ σύντομα έληξε το πρώτο μισό του αγώνα.

Στο δεύτερο μισό, η καλύτερη ευκαιρία ισοφάρισης για τον Ιωνικό ήρθε από αντεπίθεση στο 56ο λεπτό, με τον κίπερ Κωνσταντίνο Κότσαρη να σώζει εξαιρετικά σε ένα σουτ από γωνία.

Ο Λουκίνας έχασε μία καλή ευκαιρία να κάνει το 0-2 στο 65ο λεπτό, αλλά το πλασέ του, από σέντρα του Μπουλούλη, πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο τέλος, όμως, ένα γκολ ήταν αρκετό, καθώς η AKFC ήταν ανυποχώρητη και έπαιξε σκληρά από το κέντρο μέχρι την άμυνα, καθαρίζοντας το παιχνίδι και παίρνοντας τρεις σημαντικούς βαθμούς.

Athens Kallithea (4-3-3): Κότσαρης, Μπουλούλης, Marotta, Mejías, Μανθάτης, Matilla, Μουστακόπουλος, Τσιντώνης (71’ Βασιλόγιαννης), Κυνηγόπουλος (59’ Silva), Λουκίνας (90’ Βλάχος), Demethryus (90’ Ποζατζίδης)