Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Ηλιούπολη 1-2 Athens Kallithea

Μία ανυποχώρητη Athens Kallithea απάντησε στην ισοφάριση του δεύτερου ημιχρόνου με ένα γκολ από τον αρχηγό Γιάννη Λουκίνα, το δεύτερό του γκολ για το παιχνίδι, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό σκορ λίγο πριν τη λήξη του αγώνα. Η AKFC κέρδισε, έτσι, τη γηπεδούχο Ηλιούπολη, στην 7η Αγωνιστική της 2023/24 Super League 2 σεζόν.

Έχοντας δύο συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκη, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο 2022, η AKFC βγήκε αποφασισμένη να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, και άνοιξε σχεδόν κατευθείαν το σκορ.

Στο 5ο λεπτό, ο Ορέστης Τσιντώνης και ο Κωνσταντίνος Μπουλούλης ξεκίνησαν μία γρήγορη αντεπίθεση, στέλνοντας την μπάλα στο άνοιγμα στα αριστερά για τον Demethryus, ο οποίος έκοψε προς τα μέσα και διάλεξε να πλασάρει στον Λουκίνα για να σκοράρει με κεφαλιά από κοντινή απόσταση. O Αλέκος Βοσνιάδης επέλεξε για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν τον Τσιντώνη και τον Μπουλούλη να παίξουν βασικοί, και οι δυο τους απέδωσαν εξαιρετικά, δικαιώνοντας τον προπονητή για την πίστη του σε εκείνους.

Πέρα από μία επίθεση του Λουκίνα που πέρασε την άμυνα αλλά δεν ευστόχησε στο σουτ του, δεν υπήρξαν σημαντικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες στο υπόλοιπο πρώτο μέρος του αγώνα, με την AKFC να παραμένει ακλόνητη κόντρα σε έναν μαχητικό αντίπαλο και να φτάνει στο ημίχρονο προπορευόμενη στο σκορ.

Στο δεύτερο μισό, η AKFC απείλησε με διπλασιασμό των τερμάτων της, όταν ο Λουκίνας βρήκε δοκάρι στο 56ο λεπτό και ο Γεώργιος Μουστακόπουλος - παίζοντας επίσης βασικός για πρώτη φορά στη σεζόν - επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, το οποίο απέκρουσε ο κίπερ στο 58ο λεπτό. Όμως, μόλις δύο λεπτά αργότερα, η Ηλιούπολη αντεπιτέθηκε.

Στο 60ο λεπτό, η Ηλιούπολη κέρδισε φάουλ από τα πλάγια, και στη στημένη φάση έστειλε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, όπου ο σέντερ μπακ Mateus Barbosa πήδηξε ψηλότερα από όλους και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας το ματς.

Ο Βοσνιάδης έβαλε αλλαγή τους Στέλιο Ποζατζίδη και Damián Silva στο 70ο λεπτό, ενώ ακολούθησαν και ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης και ο Michaël Pereira στο 75ο λεπτό, με την AKFC να διατηρεί την ψυχραιμία της και να πιέζει για ακόμη ένα γκολ, έως ότου πάρει ξανά το προβάδισμα στο σκορ μόλις επτά λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Στο 83ο λεπτό, ο Silva και ο Μουστακόπουλος έπαιξαν ωραία συνδυαστικά στο κέντρο, με τον Μουστακόπουλο να αλλάζει την μπάλα στα δεξιά για τον Pereira, ο οποίος έπαξε ένα-δύο με τον Μπουλούλη και έστειλε μία τέλεια διαγώνια μπαλιά για τον Λουκίνα, ο οποίος σκόραρε αποφασιστικά με κεφαλιά.

Με αυτό το γκολ, ο Λουκίνας εξασφάλισε και τους τρεις βαθμούς για την AKFC, ενώ ταυτόχρονα αναδείχθηκε ως ο 20ος παίκτης που έφτασε τα 100 γκολ συνολικά στην καριέρα του στη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας.

Η AKFC θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ιωνικό την Κυριακή 19 Νοεμβρίου για την 8η Αγωνιστική.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Κότσαρης, Μανθάτης (70’ Ποζατζίδης), Romao, Mejías, Μπουλούλης, Matilla, Μουστακόπουλος, Κυνηγόπουλος (74’ Βασιλόγιαννης), Τσιντώνης (70’ Silva), Demethryus (74’ Pereira), Λουκίνας