Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Γιούχτας 1-2 Athens Kallithea

H AKFC επέκτεινε την παραμονή της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με θεαματικό τρόπο το απόγευμα της Δευτέρας, έχοντας δεχτεί ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο προτού κάνει μια συναρπαστική ανατροπή στο σκορ και πετύχει το νικητήριο τέρμα με τον Gonzalo Torres στο 93ο λεπτό, για να επικρατήσει του Γιούχτα στο Παγκρήτιο Στάδιο με 1-2.

Ο Γιούχτας είχε αήττητο σερί εντός έδρας στη φετινή σεζόν, παίρνοντας βαθμούς από όλες τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στις αναμετρήσεις τους στο Ηράκλειο, και αποδείχτηκε δύσκολος αντίπαλος για να καμφθεί στο πρώτο ημίχρονο, με τον Παναγιώτη Κυνηγόπουλο και τον Demethryus να μην καταφέρνουν να μετατρέψουν σε γκολ τις δύο καλύτερες ευκαιρίες της AKFC και τους γηπεδούχους να περνούν σε απειλητική αντεπίθεση.

Στο δεύτερο μισό, ο Γιούχτας συνέχισε την άμεση επίθεση, με αποτέλεσμα να κερδίσει ένα πέναλτι όταν ο κίπερ Κωνσταντίνος Κότσαρης δεν υπολόγισε σωστά τον χρόνο που είχε για να μπλοκάρει ένα μακρινό σουτ και έκανε φάουλ, με τον Βαγγέλη Αλεξόπουλο να σκοράρει από τη λευκή βούλα στο 55ο λεπτό.

Η AKFC κινδύνευε, αλλά είχε ακόμα χρόνο, καθώς και μία τριάδα παικτών που βοήθησε να γυρίσει το σκορ. Ο Torres είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο, και στη συνέχεια ακολούθησαν και οι Lucas Necul και Marko Jevremović, που μαζί με τον Ανδρέα Βασιλόγιαννη έφεραν έναν φρέσκο και απειλητικό αέρα στα πλάγια και διαρκή πίεση στο επιθετικό τρίτο, μέχρι που βρήκαν, στο τέλος, απάντηση.

Στο 78ο λεπτό, ο Jevremović έβγαλε διαγώνια μπαλιά από τα αριστερά, ο Torres προώθησε την μπάλα, και ο Damián Silva ανετράπη μέσα στη μεγάλη περιοχή, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Javier Matilla, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού εν απουσία του Γιάννη Λουκίνα, εκτέλεσε από τη λευκή βούλα και, όσο ψύχραιμος μπορούσε να είναι δεδομένης της πίεσης, έστειλε την μπάλα στην πάνω γωνία της εστίας.

Η AKFC δεν είχε διάθεση να συμβιβαστεί με τον ένα βαθμό, κρατώντας τους γηπεδούχους καρφωμένους πίσω στα τελευταία λεπτά του αγώνα, και βρήκε το νικητήριο γκολ στο φινάλε.

Στο 93ο λεπτό, ο Silva πήρε μια κεφαλιά από ελεύθερο λάκτισμα, ο Κυνηγόπουλος κέρδισε την δεύτερη μπαλιά στον αέρα, και ο Βασιλογιάννης έστειλε χαμηλή διαγώνια μπαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή που αρχικά αποκρούστηκε αλλά ο Torres πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κερδίζοντας τον τερματοφύλακα.

Η εντυπωσιακή νίκη επέκτεινε την παραμονή της AKFC στην κορυφή της βαθμολογίας στο συν τρία.

Athens Kallithea (4-3-3): Κότσαρης, Μπουλούλης (65’ Jevremović), Marotta, Mejías, Μανθάτης, Matilla (93’ Τσιβελεκίδης), Silva, Τσιντώνης (46’ Torres), Βασιλόγιαννης (93’ Romao), Κυνηγόπουλος, Demethryus (56’ Necul)