Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Αιγάλεω 1-1 Athens Kallithea

Έχοντας προηγηθεί στο σκορ στο δεύτερο μισό το απόγευμα του Σαββάτου, η Athens Kallithea είχε την ατυχία να δεχτεί ένα γκολ ισοφάρισης από στημένη φάση που, όπως δείχνει και το replay, ήταν οφσάιντ, και τελικά αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με έναν βαθμό έπειτα από την ισοπαλία με 1-1 στον εκτός έδρας αγώνα με το Αιγάλεω για την 5η Αγωνιστική της 2023/24 Super League 2 σεζόν.

Δεδομένου ότι το γήπεδο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης είναι τραχύ, η AKFC ήταν προετοιμασμένη για πιο άμεσο παιχνίδι, καθώς ο προπονητής Αλέκος Βοσνιάδης εφάρμοσε διάταξη 4-4-2 με τον Γιάννη Λουκίνα και τον Παναγιώτη Κυνηγόπουλο μπροστά.

Ο Michaël Pereira, ο οποίος είχε σκοράρει το νικητήριο γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού Β την Τρίτη, είχε δύο καλές ευκαιρίες για γκολ από στημένες φάσεις εντός του πρώτου μισαώρου, αλλά δεν βρήκε στόχο σε καμία από τις δύο περιπτώσεις.

Η AKFC δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία της για το πρώτο μισό στο 35ο λεπτό, όταν ο Demethryus έστειλε την μπάλα μέσα από την άμυνα για τον Λουκίνα, αλλά η απόπειρά του για πλασέ πάνω από τον τερματοφύλακα που έπεφτε στο πλάι πήγε πάνω από το δοκάρι, και οι δύο ομάδες πέρασαν στο ημίχρονο χωρίς τέρματα.

Από το ξεκίνημα του δεύτερου μισού, η AKFC πίεσε δυνατά τους γηπεδούχους, και αυτό γρήγορα απέδωσε αποτελέσματα. Στο 48ο λεπτό, ο Λουκίνας, παίρνοντας την μπάλα από μακρινό σουτ του αριστερού μπακ Αμπντούλ Ραχμάν Ουές, βρήκε τον Κυνηγόπουλο που ήταν μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα Δημήτριο Κατσιμήτρο, και, όταν ο Κατσιμήτρος κινήθηκε εκτός της γραμμής του τέρματος, ο Κυνηγόπουλος έσπρωξε την μπάλα από κάτω του, δίνοντας στην AKFC το προβάδισμα.

Ήταν μία οικεία και σχετικά άνετη εξέλιξη για την AKFC, έπειτα από δύο συνεχόμενες νίκες με 1-0 και έχοντας σημειώσει εντυπωσιακά το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ του πρωταθλήματος. Δέχτηκε, όμως, πλήγμα προτού συμπληρωθεί μία ώρα.

Στο 56ο λεπτό, το Αιγάλεω έβγαλε βαθιά μπαλιά στη μεγάλη περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ, και, όταν η μπάλα κατευθύνθηκε προς το απέναντι δοκάρι, βρήκε τον αμαρκάριστο John Kamara που την έστειλε στα δίχτυα από κοντινή απόσταση. Απογοητευτικά, το replay του βίντεο έδειξε ότι ο Kamara ήταν ξεκάθαρα σε θέση οφσάιντ, αλλά η σημαία δεν σηκώθηκε και το γκολ μέτρησε.

Στο 68ο λεπτό, ο Λουκίνας ήταν σε εξαιρετική θέση για γκολ, αλλά η κεφαλιά του από πάσα του Matilla δεν ήταν εύστοχη, και ήταν δύσκολο για την ομάδα να κάνει τελικές φάσεις στη συνέχεια, καθώς το Αιγάλεω έκατσε πίσω και αμύνθηκε του βαθμού του.

Στις καθυστερήσεις, ο Alaixys Romao βρήκε διάδρομο για τη μεγάλη περιοχή και σούταρε για γκολ από μικρή γωνία, αλλά ο Κατσιμήτρος απέκρουσε, και αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία της AKFC, καθώς ο αγώνας τελείωσε με 1-1.

Athens Kallithea (4-4-2): Πάντος, Μανθάτης (87’ Μπουλούλης), Marotta, Mejías (63’ Silva), Ουές (87’ Βλάχος), Pereira (63’ Βασιλόγιαννης), Matilla, Romao, Demethryus (78’ Ιωαννίδης), Κυνηγόπουλος, Λουκίνας