Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Διαγόρας 2-1 Athens Kallithea

Μία κυριαρχική εμφάνιση μετατράπηκε σε σοκαριστική ήττα το απόγευμα Σαββάτου, καθώς η AKFC έχασε αρκετές ευκαιρίες να σκοράει και το πλήρωσε με δύο γκολ από στημένες φάσεις, χάνοντας με 2-1 από τον Διαγόρα στη Ρόδο για τη 10η Αγωνιστική της Super League 2 2023/24.

Η AKFC έπρεπε να έχει προηγηθεί στο σκορ στο 6ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Demethryus μπήκε στη μεγάλη περιοχή και έστρωσε την μπάλα μπροστά στο τέρμα, αλλά ο Γιάννης Λουκίνας δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.

Μόλις λίγα λεπτά αργότερα, ο Διαγόρας σκόραρε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, όταν μία βαθιά μπαλιά από εκτέλεση κόρνερ κατέληξε δεξιά στη μεγάλη περιοχή, μετά η μπάλα βρέθηκε στο πίσω δοκάρι και ο Nikola Ignjatović την έστειλε στα δίχτυα.

Η AKFC αντέδρασε άμεσα με έντονη πίεση, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Ο Demethryus έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά από κοντινή απόσταση. Ο Ορέστης Τσιντώνης συνέχισε με κεφαλιά που βρήκε δοκάρι, και ο Λουκίνας δεν υπολόγισε σωστά τον χρόνο για να σκοράρει παίρνοντας την μπάλα στην επαναφορά ενώ ο κίπερ ήταν πεσμένος κάτω. Ο Demethryus είχε μία ακόμη ευκαιρία μέσα στη μεγάλη περιοχή μπροστά στο τέρμα με τον κίπερ πεσμένο, αλλά αστόχησε στο σουτ του για λίγα εκατοστά. Τέλος, ο Γεώργιος Μουστακόπουλος έστειλε μια μπαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή και χρειαζόταν μόνο μία μικρή επαφή για να μπει στα δίχτυα, αλλά ο Λουκίνας ήταν ελάχιστα εκτός εύρους της μπάλας, και σε λίγα λεπτά ακολούθησε το ημίχρονο.

Επιστρέφοντας για το δεύτερο μέρος, η AKFC είχε κολλημένο τον Διαγόρα πίσω στην άμυνα και η ισοφάριση φαινόταν αναπόφευκτη, αλλά ακολούθησε η καταστροφή. Μετά από μία αντεπίθεση, ο Διαγόρας κέρδισε κόρνερ και ο έμπειρος στράικερ Μιχάλης Μανίας σκόραρε στο 69ο λεπτό.

Στους τελευταίους έξι αγώνες, η AKFC έχει δεχτεί πέντε γκολ συνολικά, και όλα προήλθαν από στημένες φάσεις, κάτι που η ομάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει.

Ο Γιάννης Λουκίνας κατάφερε, εντέλει, να σκοράρει ένα γκολ, το πέμπτο του για τη σεζόν, αλλά δεν ήταν αρκετό και ήρθε πολύ αργά. Όταν ο Javier Matilla, έπειτα από ελεύθερη εκτέλεση φάουλ, είδε την μπάλα να περνάει ελαφρώς πάνω από το δοκάρι στις καθυστερήσεις, η προσπάθεια για ανατροπή είχε τελειώσει, και η AKFC έμεινε με την πίκρα της ήττας και με δύο βαθμούς διαφορά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Athens Kallithea (4-3-3): Κότσαρης, Μπουλούλης, Romao, Mejías, Μανθάτης (67’ Ποζατζίδης), Μουστακόπουλος, Silva, Τσιντώνης (84’ Vertainen), Κυνηγόπουλος (61’ Βασιλόγιαννης), Λουκίνας, Demethryus (61’ Matilla)