Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Athens Kallithea 3-2 Ολυμπιακός Β

Σε έναν αγώνα με γκολ και πλούσιο θέαμα, η AKFC επικράτησε του Ολυμπιακού Β με 3-2 στο Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης το απόγευμα της Κυριακής για τη 2η Αγωνιστική της Super League 2 της σεζόν 2023/24.

Έχοντας μπει δυνατά στο παιχνίδι, η AKFC άνοιξε το σκορ το 17ο λεπτό, όταν ο Javier Matilla εκτέλεσε επικίνδυνα ένα φάουλ στέλνοντας την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, η άμυνα του Ολυμπιακού προσπάθησε απεγνωσμένα να απομακρύνει από το τέρμα, και ο Ανδρέας Βασιλογιάννης κατέφθασε και σούταρε πριν η μπάλα ακουμπήσει στο έδαφος, στέλνοντας τη στα δίχτυα.

Το προβάδισμα νωρίς στο παιχνίδι ήταν ανακουφιστικό, ειδικά έπειτα από την αποθαρρυντική ισοπαλία 0-0 με την Παναχαϊκή στην 1η Αγωνιστική, όπου αρκετές καλές ευκαιρίες δεν αξιοποιήθηκαν. Αλλά η AKFC ίσως βιάστηκε να χαλαρώσει, καθώς ο Ολυμπιακός πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα με τον διεθνή νέων της Γουινέας, Algassime Bah, που είχε σημειώσει χατ τρικ την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες την περσινή σεζόν και σκόραρε και σε αυτόν τον αγώνα.

Η AKFC ανέκτησε σύντομα το πλεονέκτημα, και πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ λίγο πριν το σφύριγμα για ημίχρονο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Thierry Moutinho κέρδισε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Ολυμπιακού, προτού δώσει πάσα στον Παναγιώτη Κυνηγόπουλο, ο οποίος έκοψε από τα δεξιά με το αριστερό και με ένα καταπληκτικό σουτ με φάλτσο κέρδισε τον τερματοφύλακα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στην απέναντι γωνία.

Μόλις τρεις μέρες πριν, η AKFC είχε αγωνιστεί για 120 λεπτά στην Τέταρτη Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας στα πέναλτι επί της Καλαμάτας, επομένως ήταν αναμενόμενη η αισθητή κόπωση της ομάδας στον αγώνα της Κυριακής. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, επικρατούσε η αίσθηση ότι θα ήταν μεγάλο κατόρθωμα να διατηρηθεί το προβάδισμα στο σκορ στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός, όμως, με περίσσεια ενέργεια, ταχύτητα, και ταλέντο, θα ήταν ούτως ή αλλιώς ένας δυνατός αντίπαλος, ο οποίος και κατάφερε να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά μόλις πέντε λεπτά αφού ξεκίνησε το δεύτερο μέρος του αγώνα, με τον Αναστάσιο Τσέλιο να τελειώνει μια καλοδουλεμένη επίθεση.

Η AKFC κλήθηκε να βρει τις δυνάμεις για ανατροπή και εντυπωσίασε πετυχαίνοντάς την. Στο 63ο λεπτό, ο Γιάννης Λουκίνας πήρε την μπάλα από χαμηλή διαγώνια μπαλιά του Γεώργιου Μανθάτη, απέφυγε έναν αμυντικό με την πλάτη του γυρισμένη στο τέρμα, και έστρωσε έξυπνα την μπάλα για τον Moutinho, ο οποίος έδρασε γρήγορα και από θέση βολής σκόραρε με ένα εντυπωσιακό πλασέ.

Ανακτώντας το προβάδισμα με λιγότερο από 30 λεπτά να απομένουν για το τέλος του αγώνα, ο στόχος ήταν να κρατηθεί το αποτέλεσμα. Ο προπονητής της AKFC, Αλέκος Βοσνιάδης, έβαλε στο παιχνίδι τους πιο ξεκούραστους Michaël Pereira, Αμπντούλ Ραχμάν Ουές, Ορέστη Τσιντώνη, Γεώργιο Μουστακόπουλο, και Nico Marotta στα τελευταία λεπτά του αγώνα για να αμυνθεί πιο σθεναρά του Ολυμπιακού, ο οποίος συνέχισε να πιέζει προκειμένου να ισοφαρίσει για τρίτη φορά. Στο 84ο λεπτό, ο Alaixys Romao πήρε κόκκινη κάρτα για ένα σπρώξιμο εν μέσω μιας διαμάχης μεταξύ των δύο ομάδων, γεγονός που δυσκόλεψε λίγο περισσότερο την κατάσταση, αλλά με αποφασιστική ομαδική άμυνα και στιβαρό τέρμα με τον Αθανάσιο Πάντο, η AKFC παρέμεινε ψύχραιμη και εξασφάλισε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

H AKFC δεν αγωνίζεται το επερχόμενο Σαββατοκύριακο και επιστρέφει στις αγωνιστικές του πρωταθλήματος στις 15 Οκτωβρίου στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Β.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Πάντος, Μανθάτης (86’ Marotta), Romao, Mejías, Καινούργιος, Matilla (86’ Μουστακόπουλος), Silva, Κυνηγόπουλος, Moutinho (68’ Pereira), Βασιλόγιαννης (68’ Ουές), Λουκίνας (75’ Τσιντώνης)