Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Athens Kallithea 2-1 Ιωνικός

Μετά από ένα απογοητευτικό πρώτο μισό - έχοντας δεχθεί γκολ από αναπάντεχη αντεπίθεση και με ένα γκολ ισοφάρισης να ακυρώνεται άδικα - η AKFC ανασυγκροτήθηκε και απάντησε με δύο γκολ προς το τέλος του αγώνα, κερδίζοντας με 2-1 το ντέρμπι κόντρα στον ντόπιο αντίπαλο Ιωνικό που ελπίζει σε άνοδο, και δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στο Ελ Πάσο.

Ο ρυθμός της AKFC διακόπηκε όταν ο Γεώργιος Μουστακόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού στο 17ο λεπτό, αλλά η ομάδα εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να εξελίσσεται στον αγώνα, μέχρι που μία εκτέλεση κόρνερ πήγε στραβά.

Στο 33ο λεπτό, η AKFC κέρδισε κόρνερ αλλά δεν προέκυψε κάτι και άμεσα ξεκίνησε η αντεπίθεση προς την αντίθετη κατεύθυνση, με τον Παραγουανό επιθετικό Richard Salinas να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα πάνω από τον Κωνσταντίνο Κότσαρη, δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Η AKFC βρήκε γρήγορα απάντηση, αλλά όταν ο Γιάννης Λουκίνας σκόραρε μέσα από ένα πλήθος παικτών, ούτε ο διαιτητής ούτε ο βοηθός διαιτητή αποφάσισαν ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, παρόλο που οι εικόνες αργότερα έδειξαν ότι ήταν ξεκάθαρα μέσα, και ο Ιωνικός πήγε στο ημίχρονο με το προβάδισμα.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης έβαλε αλλαγές τους επιθετικούς Thierry Moutinho και Παναγιώτη Κυνηγόπουλο, και η AKFC άλλαξε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο. Υπήρχε η αίσθηση ότι ένα γκολ ήταν αναπόφευκτο, και ο Javier Matilla επιτέλους ισοφάρισε στο 70ο λεπτό, απελευθερώνοντας ένα πανέμορφο σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο πάγωσε τον κίπερ και με φάλτσο βρήκε στόχο στα πλαινά δίχτυα της εστίας.

Με την AKFC να παίζει φουλ επίθεση, ο Moutinho βγήκε μόνος του μπροστά και σούταρε στο δοκάρι στο 78ο λεπτό, αλλά το νικητήριο τέρμα ήρθε μόλις πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο αρχηγός Γιάννης Λουκίνας πάλεψε μέσα από έναν συνωστισμό και σκόραρε με προβολή, προκαλώντας ξέφρενους πανηγυρισμούς στις κερκίδες.

Ο Gonzalo Torres έφτασε κοντά στο να σκοράρει ένα γκολ ασφαλείας, όταν επιτέθηκε από τα αριστερά και έστειλε την μπάλα ελαφρώς εκτός εστίας, αλλά σύντομα η προσοχή μετακινήθηκε στην υπεράσπιση του προβαδίσματος.

Στα τελευταία λεπτά, ο αμυντικός Josua Mejías υπέστη κάταγμα αντιβραχίου μετά από ένα τάκλιν, αλλά παρέμεινε με γενναιότητα στον αγώνα για να βοηθήσει την AKFC να πάρει ένα σημαντικό αποτέλεσμα.

Η AKFC τρέχει αήττητο σερί εννέα αγώνων, και παραμένει πρώτη στη βαθμολογία και στο συν έξι από τη δεύτερη θέση.

Athens Kallithea (4-3-3): Κότσαρης, Manthatis, Mejías, Τσιβελεκίδης, Καινούργιος, Matilla, Silva, Μουστακόπουλος (17’ Τσιντώνης, 46’ Moutinho), Necul (46’ Κυνηγόπουλος), Λουκίνας (90’ Marotta), Demethryus (77’ Torres)