Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Athens Kallithea 1-1 Ιωνικός

Έχοντας δεχθεί ένα γκολ από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, η AKFC πέρασε στην αντεπίθεση και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη για την άνοδο το απόγευμα της Κυριακής, φέρνοντας ισοπαλία με τον Ιωνικό στο Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης.

Η AKFC παραλίγο να πάρει το προβάδισμα στο 15ο λεπτό όταν ο Demethryus έβγαλε κάθετη στον Γιάννη Λουκίνα, αλλά ο κίπερ του Ιωνικού Ιωάννης Γκέλιος διάβασε καλά τη φάση και πρόλαβε τον Λουκίνα την ώρα που ετοιμαζόταν να σουτάρει.

Το πλήγμα ήρθε στο 30ο λεπτό, όταν ο αμυντικός Nico Marotta έκανε άθελά του χέρι μέσα στην περιοχή, και ο Πέτρος Γιακουμάκης εκτέλεσε εύστοχα από τη λευκή βούλα, χαρίζοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Η AKFC ανέβασε άμεσα ταχύτητα, και η ισοφάριση που της άξιζε ήρθε σχεδόν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 47ο λεπτό, ο Λουκίνας πήρε κεφαλιά για τον Μουτίνιο από εκτέλεση ελεύθερου από τον Κωνσταντίνο Κότσαρη και ο Μουτίνιο, μπαίνοντας στην περιοχή, έπαιξε με τον Demethryus που βρισκόταν μπροστά στην εστία. Αποφεύγοντας επιδέξια την κόντρα ενός αμυντικού, ο Demethryus επιχείρησε ένα χαμηλό σουτ, αλλά η μπάλα βρέθηκε στον δρόμο του Λουκίνα, ο οποίος με ωραίο γύρισμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Η AKFC διηύθυνε πλέον το παιχνίδι και υπήρχε η αίσθηση ότι το νικητήριο γκολ θα ερχόταν σύντομα. Χάθηκαν, όμως, σημαντικές ευκαιρίες, καθώς ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης αστόχησε από διαγώνιο σουτ στο 60ο λεπτό, και ο Demethryus έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σχεδόν από το ίδιο σημείο στο 63ο λεπτό.

Καθώς το παιχνίδι έφτανε προς το τέλος, η AKFC ρίσκαρε λιγότερο και έπαιζε πιο συντηρητικά για να εξασφαλίσει τον ένα βαθμό. Ο Demetrhyus είχε μία τελευταία ευκαιρία στο 90ο λεπτό, καθώς κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, αλλά σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα, και ο αγώνας έληξε με 1-1.

Το αποτέλεσμα βρήκε την AKFC στην κορυφή της βαθμολογίας των playoffs με τρεις βαθμούς διαφορά από τα Χανιά της δεύτερης θέσης. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στα Χανιά το μεσημέρι της Πέμπτης για την 3η αγωνιστική των playoffs ανόδου.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Κότσαρης, Μανθάτης (46’ Κυνηγόπουλος), Marotta (46’ Romao), Τσιβελεκίδης, Καινούργιος, Matilla, Silva (85’ Τσιντώνης), Βασιλόγιαννης (70’ Μουστακόπουλος), Moutinho (80’ Pereira), Demethryus, Λουκίνας