Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Athens Kallithea 1-0 Καλαμάτα

Η AKFC πήρε μία κομβική νίκη το απόγευμα Κυριακής, επικρατώντας με 1-0 της Καλαμάτας, που επίσης διεκδικεί την άνοδο, στο Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης, με το νικητήριο γκολ προς το τέλος του αγώνα από τον Αργεντίνο αμυντικό Nicolás Marotta. Το αποτέλεσμα έφερε την AKFC στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα καθώς ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της 2023/24 Super League 2 σεζόν.

Από την αρχή του αγώνα η AKFC είχε το πάνω χέρι και στο πέμπτο λεπτό έφτασε βασανιστικά κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όταν ο Demethryus διείσδυσε στο επιθετικό τρίτο, έπαιξε ένα give-and-go με τον Γιάννη Λουκίνα, και κέρδισε τον κίπερ από στενή γωνία, αλλά είδε το σουτ του να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Ο Demethryus ήταν μία συνεχόμενη πηγή έμπνευσης σε αυτόν τον αγώνα, και δημιούργησε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία στο 33ο λεπτό, πιέζοντας ψηλά, κλέβοντας την μπάλα και περνώντας την στον Λουκίνα, ο οποίος έστρωσε στον Γεώργιο Μουστακόπουλο που είχε καλή ευκαιρία να σκοράρει αλλά κι αυτό το σουτ κατέληξε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 41ο λεπτό, ο Demethryus έφυγε ξανά στην επίθεση, και τροφοδότησε πάλι τον Λουκίνα που αυτή τη φορά έστρωσε στον Javier Matilla, ο οποίος έβαλε παραπάνω δύναμη στο σουτ του και έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται μετά από λίγο χωρίς γκολ.

Η AKFC συνέχισε με την ίδια φόρα και στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία της για γκολ στο 64ο λεπτό. Σε μία συναρπαστική φάση, ο Demethryus πετάχτηκε μέσα από την άμυνα στα αριστερά και πέρασε την μπάλα ανάμεσα από τα πόδια του τελευταίου αμυντικού πριν πλασάρει στον Ορέστη Τσιντώνη, ο οποίος είχε καθαρή εικόνα του τέρματος με τον κίπερ Μάκη Γιαννίκογλου να βρίσκεται εκτός γραμμής, αλλά ο Γιαννίκογλου επανήλθε στη θέση του και με βουτιά έπιασε το σουτ του Τσιντώνη.

Καθώς η ώρα περνούσε, η Καλαμάτα έμεινε βαθιά στην άμυνά της για να διεκδικήσει τον ένα βαθμό της ισοπαλίας, αλλά η AKFC συνέχισε να πιέζει και βρήκε εντέλει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Στο 86ο λεπτό, ο Matilla έστειλε από ελεύθερη εκτέλεση φάουλ την μπάλα στο πίσω δοκάρι, ο Λουκίνας με κεφαλιά την έστειλε μπροστά στο τέρμα, και ο Nico Marotta ήταν στη σωστή θέση για να τη στείλει στα δίχτυα, καθώς το Ελ Πάσο ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

Έχοντας καθαρίσει το παιχνίδι, η AKFC βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 23 βαθμούς, με έναν βαθμό διαφορά από τα Χανιά στη δεύτερη θέση και τέσσερις βαθμούς μπροστά από την Καλαμάτα.

Athens Kallithea (4-3-3): Κότσαρης, Μπουλούλης, Marotta, Mejías, Μανθάτης (86’ Ποζατζίδης), Matilla, Silva (63’ Τσιντώνης), Μουστακόπουλος (75’ Βασιλόγιαννης), Κυνηγόπουλος (86’ Romao), Λουκίνας, Demethryus