Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Athens Kallithea 1-0 Γιούχτας

Η AKFC φιλοξένησε τον Γιούχτα, ο οποίος ανέβηκε πρόσφατα στην κατηγορία, στο Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης το απόγευμα του Σαββάτου, και ένα καθοριστικό γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τον αρχηγό Γιάννη Λουκίνα ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς της νίκης με 1-0.

Μετά από μία βδομάδα που η ομάδα πέρασε bye στη φάση των 16 στο Κύπελλο Ελλάδος, ένα Σαββατοκύριακο με ρεπό λόγω δημοτικών εκλογών, και μία αγωνιστική που αναβλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, η AKFC δεν είχε αγωνιστεί για τρεις εβδομάδες έπειτα από τη νίκη της επί του Ολυμπιακού Β με 3-2 την 1η Οκτωβρίου, και το μεγάλο αγωνιστικό κενό φάνηκε να ήταν ένας παράγοντας καθώς η ομάδα πάλευε να μπει σε έναν ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, παρά τη διατήρηση της κατοχής της μπάλας.

Η καλύτερη ευκαιρία της AKFC στο πρώτο μισό ήρθε στο 26ο λεπτό, όταν ο Demethryus βγήκε από το κέντρο με εκπληκτικό ντριμπλάρισμα και έστρωσε την μπάλα στα δεξιά για τον Παναγιώτη Κυνηγόπουλο, ο οποίος έστειλε μπαλιά προς τα πίσω μέσα στη μεγάλη περιοχή για τον Ανδρέα Βασιλόγιαννη, αλλά το πρώτο του σουτ βρήκε πάνω στον τερματοφύλακα.

Στο 34ο λεπτό, η AKFC ανέβασε την πίεση και κέρδισε τρία συνεχόμενα κόρνερ, αλλά πέρασαν χωρίς να απειλήσουν την εστία του αντιπάλου. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κυνηγόπουλος πήρε την μπάλα από κεφαλιά από άνοιγμα στα αριστερά και φαινόταν ότι είχε ευκαιρία για γκολ, αλλά αστόχησε σουτάροντας με το πιο αδύναμο πόδι του, και έτσι το πρώτο μισό του αγώνα έληξε χωρίς τέρματα.

Μετά το ημίχρονο, ο προπονητής της AKFC, Αλέκος Βοσνιάδης, έδρασε προληπτικά και έκανε δύο αλλαγές, με τον έμπειρο Michaël Pereira να αντικαθιστά τον Κυνηγόπουλο στα δεξιά και τον ταχύτατο Αμπντούλ Ραχμάν Ουές να αντικαθιστά τον Νίκο Καινούργιο ως αριστερό μπακ.

Η AKFC βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της και έπαιζε πιο συντονισμένα στο δεύτερο μισό, βρίσκοντας σύντομα την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Στο 51ο λεπτό, ο δεξιός μπακ Γεώργιος Μανθάτης έστειλε μία ψηλή διαγώνια μπαλιά στη μεγάλη περιοχή για τον Λουκίνα, ο οποίος διάβασε τη φάση με τον τερματοφύλακα Δημήτριο Πρινιωτάκη να κινείται ελαφρώς εκτός γραμμής, και έστειλε με επιδέξια κεφαλιά την μπάλα πάνω από τον Πρινιωτάκη και απευθείας στα δίχτυα.

Συνεχίζοντας την πίεση, η AKFC παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 60ο λεπτό, αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Javier Matilla βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 77ο λεπτό, ο Demethryus ξεκλείδωσε για ακόμα μία φορά την αντίπαλη άμυνα, αλλά ο Πρινιωτάκης απέκρουσε το σουτ του Demethryus με το αριστερό από γωνία.

Παρά τις αρκετές ευκαιρίες, δεν ήταν γραφτό να μπει ένα δεύτερο γκολ ασφαλείας, και η AKFC άλλαξε σταδιακά τον στόχο της προς τη διατήρηση του αποτελέσματος, με τον Βοσνιάδη να βάζει αλλαγές τους ξεκούραστους Oρέστη Τσιντώνη, Γεώργιο Μουστακόπουλο, και Κωνσταντίνο Μπουλούλη.

Στα τελευταία λεπτά, ο Γιούχτας έπαιξε πιο επιθετικά και έψαχνε κάθε ευκαιρία για να δημιουργήσει φάση στη μεγάλη περιοχή, αλλά το δίδυμο σέντερ μπακ με Nicolás Marotta και Josua Mejias κυριάρχησε και κέρδισε κάθε μάχη στον αέρα και στο έδαφος, με την AKFC να καθαρίζει το παιχνίδι.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Πάντος, Μανθάτης, Marotta, Mejías, Καινούργιος (46’ Ουές), Matilla, Silva (68’ Τσιντώνης), Κυνηγόπουλος (46’ Pereira), Βασιλόγιαννης (77’ Μουστακόπουλος), Demethryus (85’ Μπουλούλης), Λουκίνας