Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Athens Kallithea 0-1 Χανιά

Η Athens Kallithea υπέστη την πρώτη ήττα της σεζόν το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς δέχτηκε ένα αναπάντεχο γκολ νωρίς στον αγώνα από τη φιλοξενούμενη ομάδα των Χανίων και δεν κατάφερε να απαντήσει. Το αποτέλεσμα έβαλε τέλος σε ένα αήττητο σερί 24 αγώνων εντός έδρας από τον Μάρτιο 2022.

Τα Χανιά άνοιξαν το σκορ στο 7ο λεπτό. Σε μία επαναφορά της μπάλας από την πλάγια γραμμή, ο Γεώργιος Μάναλης επιχείρησε να σουτάρει από μικρή γωνία, και όταν ο κίπερ Κωνσταντίνος Κότσαρης βούτηξε και απώθησε την μπάλα, ο Χρήστος Ελευθεριάδης ήταν εκεί για να σκοράρει με κεφαλιά από κοντινή απόσταση. Δεν ήταν τόσο μεγάλη φάση, αλλά τα Χανιά εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ευκαιρία.

Από εκείνο το σημείο, η AKFC είχε τον έλεγχο του ρυθμού, και φαινόταν να πλησιάζει όλο και πιο κοντά σε ένα γκολ όσο το πρώτο ημίχρονο έφτανε προς το τέλος του. Ο Γιάννης Λουκίνας και ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν με κεφαλιές στο 37ο και το 39ο λεπτό αντίστοιχα. Στο 43ο λεπτό, ο Nico Marotta είχε μία κεφαλιά από κοντινή απόσταση, αλλά ο τερματοφύλακας την απέκρουσε. Στο κόρνερ που προέκυψε, ο Marotta είχε μία θαυμάσια ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά έστειλε την μπάλα με κεφαλιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, λίγο πριν το σφύριγμα για ημίχρονο.

Στο δεύτερο μισό, η AKFC συνέχισε να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης, παραμένοντας προσεκτική στην απειλή των Χανίων στην αντεπίθεση. Στο 56ο λεπτό, ο Michaël Pereira πάσαρε με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι για τον αμαρκάριστο Λουκίνα, αλλά η μπαλιά ήταν οριακά εκτός του εύρους του Λουκίνα. Η καλύτερη ευκαιρία του αγώνα για την AKFC ήρθε στο 67ο λεπτό, όταν μία μπαλιά στη μεγάλη περιοχή έφτασε στον Damián Silva, αλλά σούταρε με βολέ πάνω από το δοκάρι από κοντινή απόσταση.

Η AKFC τελείωσε τον αγώνα με τρεις επιθετικούς, έχοντας βάλει στο παιχνίδι τους σωματώδεις Νίκο Ιωαννίδη και Eetu Vertainen και κυκλοφορώντας την μπάλα γύρω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά τα Χανιά αμύνθηκαν μαζικά και άντεξαν της πίεσης, φεύγοντας από το Ελ Πάσο με νίκη 0-1.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Κότσαρης, Κυνηγόπουλος (57’ Ιωαννίδης), Marotta, Mejías (46’ Μουστακόπουλος), Ουές (82’ Vertainen), Matilla, Romao, Pereira (64’ Silva), Demethryus, Βασιλόγιαννης (46’ Μανθάτης), Λουκίνας