Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 23/24: Athens Kallithea 0-0 Παναχαϊκή

Η AKFC ήταν κυρίαρχος στην κατοχή της μπάλας και δημιούργησε πληθώρα καλών ευκαιριών, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με έναν μόνο βαθμό σε μία ισοπαλία χωρίς τέρματα εναντίον της φιλοξενούμενης Παναχαϊκής για την πρεμιέρα της 2023/24 σεζόν της Super League 2.

Η AKFC έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο μισό του αγώνα, όταν ο Demethryus πλάσαρε εύστοχα στον Κυνηγόπουλο που νίκησε τον τερματοφύλακα, αλλά ο βοηθός διαιτητή σήκωσε τη σημαία και το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, παρόλο που τα replays αργότερα έδειξαν ότι ήταν λανθασμένη απόφαση.

Ανάμεσα σε αρκετές άλλες καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, ο Damián Silva αστόχησε από τη μεγάλη περιοχή, και ο Javier Matilla και ο Γιάννης Λουκίνας είχαν σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας Ανδρέας Κολοβούρης.

Καθώς η πίεση αυξανόταν, η AKFC κέρδισε πέναλτι στο 44ο λεπτό όταν o Thierry Moutinho ανετράπη στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Matilla είχε μία αποτυχημένη απόπειρα από τη λευκή βούλα καθώς ο Κολοβούρης έσωσε θεαματικά.

Η Παναχαϊκή δεν κατέγραψε ευκαιρία στον αγώνα, και στο δεύτερο ημίχρονο κλείστηκε εντελώς πίσω για να πάρει τον ένα βαθμό. Ο Demethryus και ο Moutinho αστόχησαν σε δύο καλές φάσεις και, στη συνέχεια, η AKFC δυσκολεύτηκε εξαιρετικά να σπάσει τη μαζική άμυνα.

Ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης που ήρθε από τον πάγκο έδωσε λίγη σπίθα, και έφτασε κοντά να σκοράρει στο 89ο λεπτό όταν βρήκε την μπάλα με κεφαλιά και την έστειλε στην πάνω γωνία του τέρματος, αλλά ο Κολοβούρης ήταν εκεί για να σώσει ξανά και να εξασφαλίσει τον ένα βαθμό για την ομάδα της Πάτρας.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Κότσαρης, Μανθάτης, Romao, Mejías, Καινούργιος, Matilla, Silva (81’ Ιωαννίδης), Κυνηγόπουλος (69’ Βασιλόγιαννης), Moutinho, Demethryus, Λουκίνας