Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: Προοδευτική 0-1 Athens Kallithea

Μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες στο Κύπελλο για το ξεκίνημα της σεζόν, η AKFC επιτέλους ξεκίνησε τους αγώνες για τη λίγκα τη Δευτέρα το μεσημέρι, πετυχαίνοντας μία εκτός έδρας νίκη με 0-1 απέναντι σε μία μαχητική Προοδευτική χάρη στο θεαματικό γκολ από το βραζιλιάνικο φαινόμενο Demethryus και σε μία σκληρή αμυντική επίδοση που διατήρησε το σκορ.

Από την AKFC απουσίαζαν ο Antony Mounier και ο Αθανάσιος Κωστανάσιος, ο μέσος συνδετικός κρίκος Omar Santana, και οι αμυντικοί Νίκος Καινούργιος και Λεωνίδα Ρώσση λόγω τραυματισμών, ενώ ο δεξιός μπακ Γεώργιος Μανθάτης δεν ήταν ακόμη σε άριστη κατάσταση και ξεκίνησε από τον πάγκο. Ωστόσο, ο προπονητής Λεωνίδας Βόκολος είχε μία δεμένη ομάδα στη διάθεσή του, παρατάσσοντας έναν σχηματισμό 4-4-2 με τον Γιάννη Λουκίνα και τον Παναγιώτη Κυνηγόπουλο μπροστά, τον Demethryus και τον Nili στα πλαϊνά, τον Κωνσταντίνο Μπουλούλη και τον Παύλο Λάσκαρη στο μέσο και τους τέσσερις μπακ Στάθη Βασιλούδη, Ηλία Ευαγγέλου, Μιχάλη Κύργια και Βασίλη Ρέντζα, με τον Γεώργιο Στρέζο στο τέρμα.

Έπειτα από σχεδόν ένα μήνα χωρίς αγώνα, με την τελευταία αγωνιστική Κυπέλλου Ελλάδος στις 19 Οκτωβρίου, η AKFC βγήκε ήπια στο γήπεδο απέναντι στην Προοδευτική, καθώς έψαχνε να βρει ρυθμό και παράλληλα να είναι προσεκτική απέναντι στους γηπεδούχους. Μερικές μικρές ευκαιρίες στο ξεκίνημα υστερούσαν έντασης και αποφασιστικότητας για να αποτελέσουν πραγματική απειλή, αλλά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η AKFC είχε αποκτήσει νέα ώθηση και η ευκαιρία ήρθε σε μία στιγμή εξαιρετικής ατομικής ικανότητας.

Στο 35ο λεπτό, ο Ρέντζας ξεκίνησε αντεπίθεση με μία έξυπνη μπαλιά στο κέντρο για τον Κυνηγόπουλο, ο οποίος ανέβηκε στην περιοχή και έπαιξε επιθετικά προσπερνώντας την κορυφή της άμυνας για τον Λουκίνα στο αριστερό άκρο. Ο Λουκίνας σταμάτησε την μπάλα στη γραμμή του τέρματος πριν βγει προς τα έξω και το στρώσει για τον Demethryus που ανέλαβε τα υπόλοιπα, οδηγώντας την μπάλα προς τα μέσα και απελευθερώνοντας ένα ασταμάτητο σουτ με φάλτσο στο πάνω κόρνερ του τέρματος. Ήταν ένα θεαματικό γκολ από τον 23χρονο βραζιλιάνο playmaker, και η AKFC συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα με 0-1 στο ημίχρονο.

Μετά το ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να χρειάζεται να ρισκάρουν βγαίνοντας μπροστά, η AKFC θα είχε ευκαιρίες να σκοράρει ένα δεύτερο γκολ - η καλύτερη από αυτές όταν ο Λουκίνας έκανε ένα σουτ χωρίς να ακουμπήσει καλά την μπάλα από πάσα του Demethryus - αλλά με την επίθεσή τους να μην ειναι ιδιαίτερα συντονισμένη, το επίκεντρο μεταφέρθηκε στην άμυνα και στο να πάρουν το αποτέλεσμα. Καθώς η Προοδευτική πάλεψε σκληρά για την ισοφάριση, χρειάστηκε ένας συνδυασμός υπομονής, πειθαρχίας, και σωματικότητας, καθώς και δύο εξαιρετικές αποκρούσεις από τον Στρέζο, αλλά η AKFC κράτησε γερά και διεκδίκησε την πρώτη της νίκη στη λίγκα για τη σεζόν.

Athens Kallithea (4-4-2): Στρέζος, Ρέντζας (75’ Μανθάτης), Κύργιας, Ευαγγέλου, Βασιλούδης, Μπουλούλης, Λάσκαρης (60’ Τσιντώνης), Nili (57’ Malçi), Demethryus, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (81’ Δούμτσης)