Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: Παναχαϊκή 0-0 Athens Kallithea

Παρά το γεγονός ότι δημιούργησε πληθώρα ευκαιριών, η AKFC συμβιβάστηκε με τον ένα βαθμό της χωρίς σκορ ισοπαλίας στον αγώνα εναντίον της σκληροτράχηλης Παναχαϊκής στο Στάδιο Κώστας Δαβουρλής στην Πάτρα την Πέμπτη το απόγευμα, κατά την 8η Αγωνιστική της Super League 2 για τη σεζόν 2022/23, κλείνοντας ένα ιλλιγιώδες σερί 5 αγώνων σε 17 μέρες λίγο πριν τη διακοπή για τις γιορτές.

Η AKFC έκλεισε την ημερολογιακή χρονιά με μόνο μία ήττα στους τελευταίους 24 αγώνες της λίγκας και του κυπέλλου από τον Μάρτιο 2022.

Αφού απορρόφησε με αυτοπεποίθηση ένα αρχικό κύμα ενέργειας από τους γηπεδούχους στα πρώτα 10 λεπτά, η AKFC ανέκτησε τον έλεγχο της μπάλας και ξεκίνησε να βρίσκει τον δρόμο προς τη μεγάλη περιοχή, ψάχνοντας να ανοίξει το σκορ.

Στο 15ο λεπτό, ο Demethryus έκοψε από τα αριστερά και έβγαλε μία σέντρα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος δεν κατάφερε να ευστοχήσει. Στο 22ο λεπτό, ο Κυνηγόπουλος κινήθηκε δυναμικά μέσα στην περιοχή, αφού πήρε μία έξυπνη πάσα από το δεξί-μπακ Βασίλειο Ρέντζα, και έκανε ένα δυνατό σουτ προς το κοντινότερο δοκάρι, το οποίο αποκρούστηκε.

Η καλύτερη ευκαιρία της AKFC στο πρώτο ημίχρονο προέκυψε στο 39ο λεπτό, όταν ο Nili πήρε την μπάλα από ένα γύρισμα και την προώθησε πίσω για τον Demethryus, ο οποίος στόχευσε στην εστία, αλλά είδε τον τερματοφύλακα να διώχνει την μπαλιά του λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 45ο λεπτό, ο Ορέστης Τσιντώνης έχασε την ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ, και έτσι η AKFC συνέχισε τις προσπάθειες στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην επιστροφή στον αγώνα, η AKFC είχε τον απόλυτο έλεγχο και υπήρχε η αίσθηση πως το γκολ ήταν αναπόφευκτο. Στο 50ο λεπτό, ο μέσος Κωνσταντίνος Μπουλούλης εξαπέλυσε ένα δυνατό μακρινό σουτ που δεν βρήκε τον στόχο του. Τρία λεπτά αργότερα, ο κεντρικός αμυντικός Κωνσταντίνος Κολτσίδας, με μία εντυπωσιακή συμμετοχή συνολικά στον αγώνα, θα μπορούσε να έχει σκοράρει από το άψογο κόρνερ που εκτέλεσε ο Demethryus, αλλά η κοντινή κεφαλιά του δεν ήταν αρκετά δυνατή για να περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Καθώς ο χρόνος περνούσε, υπήρχε ο κίνδυνος να σκοράρει ξαφνικά η Παναχαϊκή κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, καθώς οι οπαδοί των γηπεδούχων τους παρότρυναν, και στο 55ο λεπτό ο τερματοφύλακας της AKFC Γεώργιος Στρέζος κλήθηκε να σώσει την εστία από ένα επικίνδυνο σουτ του αναπληρωματικού επιθετικού Άγγελου Χαντί.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Demethryus ανταπάντησε με μία φαλτσαριστή προσπάθεια από τα αριστερά που έμοιαζε προορισμένη για την απέναντι πάνω γωνία της εστίας, αλλά αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα.

Στο 77ο λεπτό, δημιουργήθηκε άγριος συνωστισμός μπροστά από το τέρμα της Παναχαϊκής και η μπάλα εντέλει απελευθερώθηκε για τον επιθετικό Γιάννη Λουκίνα, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να σκοράρει.

Καθώς άρχισε να επέρχεται μία κάποια κούραση, η AKFC δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλες αξιοσημείωτες ευκαιρίες, αλλά ήταν σημαντικό που κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία της τους αξιόμαχους καθόλη τη διάρκεια των 90 λεπτών αντιπάλους.

Η AKFC θα επιστρέψει στη δράση με τη νέα χρονιά την Κυριακή 4 Ιανουαρίου, οπότε και θα φιλοξενήσει την κρητική ομάδα των Χανίων στο Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης κατά την 9η Αγωνιστική της Super League 2 για τη σεζόν 2022/23.

Athens Kallithea (4-3-3): Στρέζος, Ρέντζας (79’ Μανθάτης), Κολτσίδας, Ευαγγέλου, Βασιλούδης, Μπουλούλης, Demethryus, Τσιντώνης (64’ Κωστανάσιος), Nili, Λουκίνας (79’ Mounier), Κυνηγόπουλος