Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: Καλαμάτα 0-1 Athens Kallithea

Αναζητώντας με κάθε τρόπο την παραμονή στον αγώνα για την άνοδο, η AKFC πήγε στην Καλαμάτα και πέτυχε μία αγωνιώδη νίκη με 0-1 με γκολ του Παναγιώτη Κυνηγόπουλου προς το τέλος του αγώνα, το απόγευμα του Σαββάτου για την 26η Αγωνιστική της Super League 2 2022/23.

Το αποτέλεσμα φέρνει προς το παρόν την AKFC με διαφορά δύο βαθμών από την πρωτοπόρο Κηφισιά που έχει έναν αγώνα λιγότερο και θα αγωνιστεί τη Δευτέρα εκτός έδρας με την Παναχαϊκή.

Ήταν μία έντονη και σωματική μάχη από την αρχή του αγώνα, και η AKFC δυσκολεύτηκε να βγάλει την μπάλα μπροστά και να δημιουργήσει ευκαιρία για γκολ. Στη μοναδική ευκαιρία της στο πρώτο ημίχρονο, ο Ορέστης Τσιντώνης σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από πάσα του Κωνσταντίνου Μπουλούλη από τα δεξιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε με μία αμφιλεγόμενη απόφαση του διαιτητή Ανδρέα Βλάχου, ο οποίος έκρινε ότι ο Γιάννης Λουκίνας έκανε επιθετικό φάουλ σε αμυντικό στη μεγάλη περιοχή, και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ για το πρώτο μέρος του αγώνα.

Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, η AKFC ενισχύθηκε από τον πάγκο της. Στο 56ο λεπτό, ο προπονητής Γεώργιος Σίμος προχώρησε σε τρεις αλλαγές με τον Demethryus και τον Adil Nabi στην επίθεση και τον Omar Santana στο κέντρο, ενώ λίγο αργότερα μπήκε στο κέντρο αναπληρωματικός και ο Javier Matilla. O Santana και ο Matilla δεν είχαν ξεκινήσει βασικοί τις δύο τελευταίες εβδομάδες λόγω τραυματισμού, αλλά το δίδυμο Ισπανών επανήλθε δυναμικά και βοήθησε να αλλάξει η ροή του παιχνιδιού.

Η AKFC είχε αρχίσει να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά ακόμη δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει μία καθαρή ευκαιρία, ενώ απέμενε ένα τέταρτο για τη λήξη. Όμως, στο 76ο λεπτό ο κεντρικός αμυντικός Σπύρος Βλάχος έστειλε μία μακρινή πάσα πάνω από την κορυφή της άμυνας και προς την κατεύθυνση του Κυνηγόπουλου, ο οποίος άφησε την μπάλα να αναπηδήσει και την έστειλε στα δίχτυα με δυνατό βόλε, ανοίγοντας το σκορ.

Ο Κυνηγόπουλος έχει παίξει τα περισσότερα λεπτά από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της AKFC κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο, και με συσσωρευμένη κούραση στα πόδια του δεν είχε βρει τον δρόμο για τα δίχτυα επί οκτώ εβδομάδες, έχοντας σκοράρει το πιο πρόσφατο γκολ του στον αγώνα με την Παναχαϊκή στις 31 Μαρτίου. Όταν, όμως, ήταν πιο αναγκαίο από ποτέ, για τον 26χρονο στράικερ αρκούσε μισή ευκαιρία προκειμένου να σκοράρει ένα από τα πιο σημαντικά γκολ της σεζόν.

Πριν από το γκολ, ο τερματοφύλακας της AKFC Παναγιώτης Βοσνιάδης κλήθηκε να αποκρούσει σε τρεις καίριες περιπτώσεις όσο ανέβαινε ο ρυθμός του παιχνιδιού, και με τους γηπεδούχους να μην υποκύπτουν στην πίεση, χρειάστηκε μια θαρραλέα ομαδική προσπάθεια για να κλειδώσει το αποτέλεσμα, αλλά με σκληρή άμυνα και σωστή διαχείριση του χρόνου, η AKFC εξασφάλισε τους τρεις βαθμούς.

Με τέσσερις αγώνες να απομένουν για να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος, η AKFC θα επιστρέψει στη δράση το Σάββατο 27 Μαΐου στον εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Στάδιο “Γρηγόρης Λαμπάκης” για την 27η Αγωνιστική.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Βοσνιάδης, Βασιλούδης, Κύργιας, Βλάχος, Καινούργιος, Μπάμπης (65' Matilla), Μπουλούλης (56’ Santana), Κυνηγόπουλος, Τσιντώνης (56’ Nabi) (90' Ευαγγέλου), Ιωαννίδης (56’ Demethryus), Λουκίνας