Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: Ηρόδοτος 1-2 Athens Kallithea

Αφού δέχτηκε ένα αιφνιδιαστικό γκολ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η AKFC αντέδρασε με επιτυχία στο δεύτερο ημίχρονο, νικώντας τον Κρητικό γηπεδούχο Ηρόδοτο με 1-2 στο Στάδιο της Νέας Αλικαρνασσού στην 6η Αγωνιστική της Super League 2 για τη σεζόν 2022/23, με τον έμπειρο επιθετικό Γιάννη Λουκίνα να καταγράφει το τρίτο του match-winner για αυτό το πρωτάθλημα.

Η AKFC κυριάρχησε στο παιχνίδι από την αρχή, αλλά ο Λουκίνας και ο Κυνηγόπουλος δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις καλύτερες ευκαιρίες της ομάδας και το αναπάντεχο χτύπημα ήρθε στο 45ο λεπτό λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στην αντεπίθεση, ο Γρηγορόπουλος έστειλε από τη δεξιά πλευρά μία ψηλοκρεμαστή σέντρα στη μεγάλη περιοχή που βρήκε τον Hélio Júnior αμαρκάριστο, του οποίου η κεφαλιά πέρασε τον τερματοφύλακα Γεώργιο Στρέζο και ο Ηρόδοτος προηγήθηκε με 1-0.

Μετά το διάλειμμα, η AKFC έχασε λίγο χρόνο μέχρι να επανέλθει στο παιχνίδι. Στο 51ο λεπτό, ο αριστερός μπακ Στάθης Βασιλούδης έβγαλε μία πετυχημένη μπαλιά στον μέσο μαέστρο Omar Santana, ο οποίος στράφηκε προς το τέρμα από την αριστερή πλευρά και έστειλε με δύναμη ένα σουτ από την άκρη της περιοχής, κι αφού η μπάλα άλλαξε πορεία πετυχαίνοντας τον αμυντικό του Ηροδότου Γεώργιο Σαρρή, κατέληξε στα δίχτυα με το γκολ να μετράει εντέλει ως αυτογκόλ.

Η AKFC πέρασε μπροστά μόλις εννιά λεπτά αργότερα. Στο 60ο λεπτό, ο Demethryus εκτέλεσε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, ο Λουκίνας πλησίασε στο δοκάρι και η κεφαλιά του πέρασε τη γραμμή.

Από εκεί και πέρα, η AKFC διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Κυνηγόπουλος και ο Mounier έφτασαν κοντά στο να σκοράρουν τρίτο γκολ, ενώ ο Nili έπεσε μέσα στη μεγάλη περιοχή ύστερα από μαρκάρισμα, με τον διαιτητή να απορρίπτει την αξίωση πέναλτι. Το αποτέλεσμα, όμως, δεν ήταν αμφίβολο και η AKFC προχώρησε με αυτοπεποίθηση προς τη νίκη με 1-2 στη Νέα Αλικαρνασσό.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Στρέζος, Ρέντζας, Χατζηδίμπας, Ευαγγέλου, Βασιλούδης, Μπουλούλης, Santana (81’ Τσιντώνης), Demethryus (65’ Mounier), Nili (90’ Κολτσίδας), Κυνηγόπουλος, Λουκίνας