Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: Ηλιούπολη 1-0 Athens Kallithea

Έπειτα από μία άστοχη εκτέλεση πέναλτι και αφού έμεινε με 10 παίκτες, η AKFC υπέστη μία αγωνιώδη ήττα 1-0 εκτός έδρας στην Ηλιούπολη το απόγευμα της Κυριακής, η οποία αφήνει την ομάδα με 5 βαθμούς διαφορά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα καθώς απομένουν δύο αγωνιστικές για τη σεζόν 2022/23 της Super League 2.

Επιστρέφοντας στη δράση μετά από την πιο εντυπωσιακή της εμφάνιση για την τρέχουσα σεζόν και τη νίκη με 3-0 επί του ανταγωνιστή για την άνοδο Απόλλωνα Σμύρνης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η AKFC είχε υψηλή αυτοπεποίθηση και επιθυμούσε να διατηρήσει ή να μειώσει τη διαφορά δύο βαθμών από την πρωτοπόρο στη βαθμολογία. Βρέθηκαν, όμως, προ εκπλήξεως στο έβδομο λεπτό του αγώνα, όταν ένα κλέψιμο της μπάλας στα μετόπισθεν επέτρεψε στον Emmanuel Roe Ado να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Η AKFC ανασυντάχθηκε και άσκησε ασφυκτική πίεση στην εστία της Ηλιούπολης, χωρίς όμως να πετυχαίνει τέρμα, με το σκορ να παραμένει 1-0 στο ημίχρονο.

Μετά το ημίχρονο, η AKFC γρήγορα κέρδισε ένα πέναλτι και την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Demethryus ντρίμπλαρε την άμυνα και ανατράπηκε μέσα στην περιοχή. Όμως, όταν ο Λουκίνας εκτέλεσε από τη λευκή βούλα στο 54ο λεπτό, ο τερματοφύλακας απέκρουσε. Για έναν παίκτη που με συνέπεια αποδίδει στις πιο κρίσιμες στιγμές, καθώς ο Λουκίνας έχει σκοράρει οκτώ match-winners από τα 15 του συνολικά γκολ για την τρέχουσα σεζόν ως κορυφαίος σκόρερ της ομάδας, αυτή ήταν μία σοκαριστική αστοχία.

Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Demethryus, ο οποίος είχε προκληθεί αρκετά κατά τη διάρκεια του αγώνα, ξέσπασε σε έναν αμυντικό και τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα, με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα η προσπάθεια για ανατροπή του αποτελέσματος.

Παρά το γεγονός ότι έμεινε με δέκα παίκτες, η AKFC συνέχισε την πίεση για γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ.

Πλέον, η άνοδος είναι εφικτή μόνο με δύο νίκες της ομάδας σε συνδυασμό με δύο ήττες της Κηφισιάς στις εναπομείνασες αγωνιστικές της σεζόν.

Η AKFC θα φιλοξενήσει το Αιγάλεω στο Στάδιο “Γρηγόρης Λαμπράκης” την Κυριακή 11 Ιουνίου για την 29η Αγωνιστική της Super League 2 2022/23.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Βοσνιάδης, Βασιλούδης (65’ Ουές), Βλάχος (88’ Malçi), Ευαγγέλου, Καινούργιος, Matilla (88’ Τσιντώνης), Santana (74’ Μπάμπης), Κυνηγόπουλος, Nabi, Demethryus, Λουκίνας