Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: Ιεράπετρα 0-1 Athens Kallithea

Μία αριστοτεχνική απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον μέσο “μαέστρο” Javier Matilla έκανε τη διαφορά, με την AKFC να υπερισχύει της γηπεδούχου ομάδας της Ιεράπετρας με 0-1, την Τετάρτη το απόγευμα για τη 18η Αγωνιστική της Super League 2 2022/23, αποτελώντας την πρώτη εντός έδρας ήττα για την ομάδα της Κρήτης στο πρωτάθλημα.

Για τον Matilla, αυτό αποτέλεσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της AKFC από όταν ήρθε τον Ιανουάριο, καθώς ο πρώην παίκτης της Villarreal, της Real Betis, και του Άρη Θεσσαλονίκης συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του στην ομάδα.

Ο Ισπανός παραλίγο να ανοίξει το σκορ νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η εκτέλεση φάουλ του βρήκε εμπόδιο στην απίθανη επέμβαση του τερματοφύλακα της Ιεράπετρας Ηλία Κυρίτση που έδιωξε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Ο Κυρίτσης έσωσε εξαιρετικά σε ακόμα δύο φάσεις πριν το τέλος του πρώτου μέρους, πρώτα το σουτ του Κωνσταντίνου Μπουλούλη από την άκρη της μεγάλης περιοχής, και έπειτα το πλασέ σε τετ-α-τετ του Παναγιώτη Κυνηγόπουλου, με τον αγώνα να συνεχίζεται χωρίς γκολ.

Μετά το ημίχρονο, η AKFC διατήρησε την ψυχραιμία της και συνέχισε με επιμονή, και ο Matilla κατάφερε επιτέλους να σπάσει το αδιέξοδο στο 58ο λεπτό, με μία γλυκιά απευθείας εκτέλεση φάουλ όπου η μπάλα πέρασε το τείχος και κατέληξε στα δίχτυα.

H AKFC αναζήτησε προσεκτικά ένα δεύτερο γκολ που θα της εξασφάλιζε τη νίκη με μεγαλύτερη σιγουριά, αλλά, κυρίως, διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έκοβε κάθε δίοδο στην Ιεράπετρα, αφήνοντας τους γηπεδούχους χωρίς ουσιαστική ευκαιρία για ισοφάριση κατά το τελευταίο μισάωρο του αγώνα και βαδίζοντας προς το 0-1.

Η AKFC τώρα στρέφει την προσοχή της στο πολυαναμενόμενο ντέρμπι κορυφής τη Δευτέρα εναντίον της ομάδας της Κηφισιά στο Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης για τη 19η Αγωνιστική.

Athens Kallithea (3-5-1-1): Βοσνιάδης, Κολτσίδας, Κύργιας, Βλάχος, Ρέντζας (62’ Ουές), Μπουλούλης, Matilla, Santana (82’ Μπάμπης), Καινούργιος, Nabi (62’ Demethryus), Κυνηγόπουλος (88’ Λουκίνας)