Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23:  Αιγάλεω 1-1 Athens Kallithea

Παρά την πλήρως κυριαρχική εμφάνιση την Κυριακή το απόγευμα στο στάδιο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης, η AKFC δεν κατάφερε να μετατρέψει αλλεπάλληλες ευκαιρίες σε γκολ για να πάρει διαφορά ασφαλείας από το 0-1, κάτι το οποίο πλήρωσε, όταν το γηπεδούχο Αιγάλεω σκόραρε ένα εντυπωσιακό γκολ ισοφάρισης στο 93ο λεπτό, ένα απεγνωσμένο μακρινό σουτ που βρήκε στόχο, με αποτέλεσμα ένα αγωνιώδες 1-1 τελικό σκορ στην 14η Αγωνιστική της Super League 2 για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Αφού απέκτησε τον έλεγχο από νωρίς, η AKFC προηγήθηκε στο σκορ στο 22ο λεπτό, όταν ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος επιτέθηκε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής και έβγαλε για τον Demethryus στα αριστερά, ο οποίος γρήγορα έκοψε προς τα μέσα και σκόραρε στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι πάνω γωνία της εστίας.

Στο 40ο λεπτό, ο ταχύς δεξιός μπακ Αμπντούλ Ραχμάν Ουές όρμησε από το κέντρο και έβγαλε μπαλιά για τον Nili που είχε ξεφύγει από τους αμυντικούς, αλλά ο τερματοφύλακας Δημήτριος Σκαφίδας βγήκε από την εστία του για να κόψει, καταφέρνοντας να σταματήσει το σουτ οριακά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Ο αγώνας εξελίχθηκε με παρόμοιες φάσεις στο δεύτερο μισό, με τον Demethryus, τον Κυνηγόπουλο και τον Γιάννη Λουκίνα να χάνουν ευκαιρίες που θα εξασφάλιζαν μία διαφορά ασφαλείας, καθώς ο χρόνος κυλούσε προς το 90’.

Στις καθυστερήσεις, η AKFC είχε μία τρομερή ευκαιρία να καθαρίσει τον αγώνα. Καθώς οι γηπεδούχοι ήταν πλήρως αφοσιωμένοι στην εκτέλεση του κόρνερ τους, οι αναπληρωματικοί Κωνσταντίνος Κολτσίδας και Adil Nabi όρμησαν με ένα 2-v-1 από τη γραμμή του κέντρου έως την αντίπαλη εστία, αλλά όταν ο Κολτσίδας πέρασε εντέλει τον αμυντικό και έβγαλε πάσα, ο Nabi καθυστέρησε να σουτάρει, και ο Σκαφίδας παρενέβη σταματώντας τη φάση.

Το Αιγάλεω δεν είχε καταφέρει να έχει κάποια ξεκάθαρη ευκαιρία όλο το απόγευμα, αλλά λίγα λεπτά αργότερα πέτυχε την ισοφάριση, καθώς ο αναπληρωματικός Juan Mattea δοκίμασε την τύχη του με ένα σουτ από τα 30 μέτρα, με τον Στρέζο να προσπαθεί να την αποκρούσει χαμηλά, αλλά την μπάλα να αναπηδά και να μπαίνει μέσα.

Το αποτέλεσμα ήταν όσο επίπονο μπορεί να φανταστεί κανείς, αλλά η AKFC αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τον ένα βαθμό της ισοπαλίας και κοιτάζει μπροστά, καθώς επιστρέφει στη δράση την Κυριακή 19 Μαρτίου εναντίον του ΠΑΟ Ρουφ στο Ελ Πάσο, ο οποίος αγώνας θα σηματοδοτήσει το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Athens Kallithea (4-3-3): Στρέζος, Ουές, Κύργιας, Βλάχος, Καινούργιος, Matilla, Μπουλούλης, Nili (58’ Nabi), Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (83’ Τσιντώνης), Demethryus (90’ Κολτσίδας)