Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: Athens Kallithea 3-3 Κηφισιά

Σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι κορυφής στο Ελ Πάσο, η AKFC βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-3 και αντιμέτωπη με την πιθανότητα της ήττας που θα μπορούσε πρακτικά να τερματίσει τον αγώνα για την άνοδο, αλλά με μία θεαματική ανατροπή που κορυφώθηκε με το γκολ ισοφάρισης του Demethryus στο 93ο λεπτό, η AKFC εξασφάλισε έναν βαθμό, με το ντέρμπι με την Κηφισιά να λήγει ισόπαλο με σκορ 3-3 για τη 19η Αγωνιστική της Super League 2 για την περίοδο 2022/23.

Ο αγώνας ξεκίνησε με αμφισβητούμενη φάση, όταν δόθηκε στην Κηφισιά πέναλτι για υποτιθέμενο χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον αμυντικό Κωνσταντίνο Κολτσίδα. Η απόφαση φάνηκε να είναι αυστηρή, καθώς τα replays δεν έδειχναν ξεκάθαρα ότι υπήρξε επαφή με την μπάλα, αλλά ο Μιχάλης Κουϊρικίδης εκτέλεσε εύστοχα, δίνοντας στους φιλοξενούμενους το προβάδισμα στο 8ο λεπτό.

Σύντομα η AKFC αντιμετώπισε ακόμη ένα εμπόδιο. Μόλις λίγα λεπτά μετά το γκολ που άνοιξε το σκορ, ο Κολτσίδας έπεσε στο έδαφος σε μία αδέξια φάση μετά από τάκλιν του Κουϊρικίδη, και παρόλο που συνέχισε να αγωνίζεται για περίπου 20 λεπτά ακόμα, αναγκάστηκε να αποχωρήσει στο 28ο λεπτό με, απ΄ όσο έγινε εντέλει κατανοητό, τραυματισμό του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο αριστερό γόνατο.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, σε κάθε έναν από τους δύο αγώνες με την Κηφισιά αυτή την αγωνιστική περίοδο, η AKFC έχει υποστεί δύο τραυματισμούς που θα έχουν στοιχίσει τη σεζόν σε αυτούς τους παίκτες της, μετά και από το κάταγμα στην επιγονατίδα που υπέστη ο αριστερός μπακ Λεωνίδα Ρώσση στο 5ο λεπτό του αγώνα με την Κηφισιά τον Νοέμβριο.

Στο 36ο λεπτό, η AKFC διεκδίκησε να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ της, όταν μία μπαλιά του Νίκου Καινούργιου από τα αριστερά ακούμπησε στο χέρι του μέσου της Κηφισιάς Damian Gjini που βρισκόταν στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο διαιτητής Δημήτριος Μαλούτας δεν το έδωσε.

Η AKFC, όμως, ανέβαινε, και ισοφάρισε το παιχνίδι στο 37ο λεπτό, όταν ο έμπειρος μέσος Omar Santana σκόραρε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του συμπατριώτη του Javier Matilla.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα, η AKFC μπορούσε να έχει πάρει το προβάδισμα, όταν ο δραστήριος δεξιός μπακ Αμπντούλ Ραχμάν Ουές μπήκε στη μεγάλη περιοχή και έβγαλε την μπάλα για τον στράικερ Παναγιώτη Κυνηγόπουλο, αλλά το πρώτο του σουτ στον αγώνα αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο.

Το γκολ είχε δώσει στην AKFC μία νέα ορμητικότητα και η Κηφισιά είχε περιοριστεί πίσω, αλλά σώθηκε από το σφύριγμα για ημίχρονο με το σκορ να παραμένει ισόπαλο με 1-1.

Μετά το ημίχρονο, η AKFC είχε επανέλθει με την ίδια διάθεση, αλλά μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ο αρχηγός Μιχάλης Κύργιας έκανε ένα σπάνιο ατομικό λάθος στην άμυνα προσπαθώντας να καθαρίσει μία φάση, με την μπάλα να φεύγει πίσω από τα πόδια του και τον Παναγιώτη Πρίτσα της Κηφισιάς να μένει μόνος του στην περιοχή και να σκοράρει.

Έχοντας ανακάμψει γρήγορα για να ανακτήσει έδαφος, η AKFC διεκδίκησε να καταλογιστεί ακόμη ένα πέναλτι υπέρ της στο 63ο λεπτό, όταν ο Κυνηγόπουλος πήδηξε για να βρει την μπάλα και ο αμυντικός Κυριάκος Μαζουλουχίδης τον έριξε κάτω από πίσω, αλλά ο Μαλούτας αγνόησε τη φάση και συνέχισε τον αγώνα.

Τρία λεπτά αργότερα, η AKFC δέχθηκε άλλο ένα χτύπημα, όταν ο στράικερ της Κηφισιάς Άντριους Τεττέι βγήκε σε κούρσα αντεπίθεσης από τα αριστερά, απέφυγε τον αμυντικό Σπύρο Βλάχο ντριμπλάροντας για να φέρει την μπάλα στο αριστερό και σκόραρε με ένα έξοχο πλασέ στην πάνω γωνία στην απέναντι πλευρά της εστίας, δίνοντας στην ομάδα του ένα σοκαριστικό προβάδισμα με 1-3, με λιγότερη από μισή ώρα να απομένει για το τέλος του αγώνα.

Σε έναν αγώνα όπου η AKFC είχε σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο με περισσότερο από 70% κατοχή της μπάλας, η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα μία ανεξήγητη διαφορά στο σκορ, καθώς όλοι στο Ελ Πάσο δυσκολεύονταν να το πιστέψουν.

Με την εξέλιξη της σεζόν να διακυβεύεται, η AKFC έπρεπε να ανασυνταχτεί γρήγορα. Ο Demethryus είχε ήδη μπει στον αγώνα λίγα λεπτά πριν το τρίτο γκολ, και στο 75ο λεπτό ο προπονητής Γεώργιος Σίμος έβγαλε έναν μέσο για να βάλει στο παιχνίδι έναν δεύτερο στράικερ, τον Γιάννη Λουκίνα, προσαρμόζοντας το σχήμα της ομάδας από 3-5-1-1 σε 3-4-1-2, ανεβάζοντας την πίεση μετά το γκολ της Κηφισιάς.

Στο 87ο λεπτό, η AKFC κατάφερε να βρει την ευκαιρία της. Η προσπάθεια ξεκίνησε με τον Santana να κλέβει την μπάλα στο κέντρο και να βγάζει μπαλιά για τον Λουκίνα στη μεγάλη περιοχή, ο οποίος είχε πλάτη στην εστία και έκανε ένα εξαίσιο κοντρόλ, στρώνοντας για τον Matilla. Όταν το σουτ του Matilla αποκρούστηκε, στέλνοντας την μπάλα ψηλά στον αέρα, ο Ουές ήταν εκεί για να πάρει την μπάλα και να μειώσει το σκορ με σουτ στην κίνηση.

Υπήρχε ακόμα χρόνος για να σωθεί το αποτέλεσμα, και η AKFC βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 93ο λεπτό. Όταν ο Λουκίνας έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, ξεκίνησε η αντεπίθεση. Ο Ουές βρήκε την μπάλα στα δεξιά και άλλαξε το παιχνίδι, στέλνοντας την μπάλα μακριά στα αριστερά για τον Καινούργιο, ο οποίος την άφησε να αναπηδήσει και έκανε μία παράλληλη σέντρα προς τον Λουκίνα. Παρόλο που ο Λουκίνας έπεσε κάτω από σπρώξιμο αμυντικού, ο Demethryus έφτασε στο απέναντι δοκάρι του τέρματος και σκόραρε με κεφαλιά, με το Ελ Πάσο να εκρήγνυται σε πανηγυρισμούς.

Επιδιώκοντας να μην αρκεστεί στον ένα βαθμό, η AKFC συνέχισε την επίθεση και έφτασε κοντά στο να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Στο 95ο λεπτό, ο Demethryus πέρασε ανάμεσα από τρεις αμυντικούς στα αριστερά και η μπαλιά του παραλίγο να βρει τον Λουκίνα που ήταν έτοιμος να ορμήξει στην επίθεση. Η εκτέλεση του κόρνερ από τη φάση ήταν η τελευταία της ευκαιρία, αλλά η μπαλιά του Matilla απομακρύνθηκε και ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα, με το σκορ μετά από ένα rollercoaster συγκινήσεων να βρίσκεται στην ισοπαλία με 3-3.

Το αποτέλεσμα βρίσκει την AKFC στη δεύτερη θέση, ακολουθώντας καταπόδας την Κηφισιά στον αγώνα για τη διεκδίκηση του τίτλου, με επτά βαθμούς πίσω και έναν αγώνα λιγότερο, καθώς απομένουν 11 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος.

Athens Kallithea (3-5-1-1): Βοσνιάδης, Κολτσίδας (28’ Ρέντζας), Κύργιας, Βλάχος, Ουές, Μπουλούλης (64’ Demethryus), Matilla, Santana, Καινούργιος, Nabi (75’ Λουκίνας), Κυνηγόπουλος