Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: Athens Kallithea 3-0 Απόλλων Σμύρνης

Αυξάνοντας την πίεση στο κυνήγι της ανόδου, η AKFC επικράτησε θριαμβευτικά με 3-0 εναντίον του τοπικού αντιπάλου Απόλλωνα Σμύρνης στο Στάδιο “Γρηγόρης Λαμπράκης” το απόγευμα Σαββάτου για την 27η Αγωνιστική της Super League 2 2022/23.

Το αποτέλεσμα φέρνει προς το παρόν την AKFC με δύο βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Κηφισιά, η οποία έχει έναν αγώνα λιγότερο και θα αντιμετωπίσει τα Χανιά τη Δευτέρα 29 Μαΐου.

Η AKFC άνοιξε το σκορ με μία συναρπαστική ενέργεια στο 17ο λεπτό. Μετά από την κάθετη πάσα που έβγαλε ο Demethryus και διαπέρασε την αμυνα, ο Κυνηγόπουλος έτρεξε στα αριστερά και έβγαλε σέντρα στη μεγάλη περιοχή, με τον Λουκίνα να τρέχει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά.

Διατηρώντας το πλεονέκτημα, η AKFC διπλασίασε τα τέρματά της μόλις επτά λεπτά αργότερα. Σε μία στιγμή με συναρπαστική κυκλοφορία τη μπάλας, το τρίο μέσων Adil Nabi, Javier Matilla, και Omar Santana συνδύασε τις δυνάμεις του για να ξεκλειδώσει την άμυνα από το κέντρο και να στρώσει για τον Κυνηγόπουλο, ο οποίος έβγαλε μία χαμηλή σέντρα κάθετα μπροστά στην εστία και ο Santana κατέφθασε για να τελειώσει τη φάση και να σκοράρει με κοντινό πλασέ.

H AKFC διατήρησε την ψυχραιμία της και τον έλεγχο του παιχνιδιού για τον υπόλοιπο αγώνα, και ο Matilla κλείδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης σκοράροντας το τρίτο γκολ με μία εκτέλεση φάουλ σήμα κατατεθέν του στο 65ο λεπτό.

Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν, η AKFC θα αντιμετωπίσει την Ηλιούπολη εκτός έδρας την Κυριακή 4 Ιουνίου για την 28η Αγωνιστική της Super League 2 2022/23.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Βοσνιάδης, Βασιλούδης, Βλάχος, Ευαγγέλου, Καινούργιος, Matilla, Santana (79’ Μπάμπης), Κυνηγόπουλος, Nabi (79’ Τσιντώνης), Demethryus (56’ Ιωαννίδης), Λουκίνας (89’ Μπουλούλης)