Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: Athens Kallithea 2-1 Καλαμάτα

Μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, παίρνοντας το προβάδισμα με 2-0 και τον έλεγχο του παιχνιδιού το απόγευμα Δευτέρας, η AKFC δοκιμάστηκε προς το τέλος, όταν η φιλοξενούμενη Καλαμάτα ευστόχησε σε πέναλτι. Η AKFC διατήρησε την ψυχραιμία της και εντέλει το γκολ του Γιάννη Λουκίνα εναντίον της προηγούμενης ομάδας του αποτέλεσε το νικητήριο του αγώνα, εξασφαλίζοντας ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα στο Ελ Πάσο στην 11η Αγωνιστική της Super League 2 2022/23.

Η AKFC προηγήθηκε στο 23ο λεπτό. Μετά από απομάκρυνση μπάλας από πίσω, ο Nili κατέβασε και κράτησε την μπάλα από το να βγει εκτός στ‘αριστερά, δίνοντας πάσα στον Demethryus, ο οποίος πέρασε έναν αμυντικό και έκοψε προς τα μέσα για να αλλάξει το παιχνίδι. Ο Omar Santana πήρε την μπάλα στο κέντρο και σήκωσε για τον Παναγιώτη Κυνηγόπουλο που βρισκόταν στα δεξιά. Με τη σέντρα του Κυνηγόπουλου στη μεγάλη περιοχή, ο μέσος Κωνσταντίνος Μπουλούλης έτρεξε και τελείωσε τη φάση με μία κεφαλιά με βουτιά, ανοίγοντας το σκορ.

Στο 41ο λεπτό, ο Κυνηγόπουλος σούταρε αλλά ο αμυντικός της Καλαμάτας Junior Bakayoko έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τρία λεπτά, όμως, αργότερα, η AKFC διπλασίασε τα τέρματά της με ακόμα μία σέντρα από τα δεξιά, καθώς ο Nili έβγαλε τη σέντρα και ο Λουκίνας, παλεύοντας να περάσει ανάμεσα από τους αντιπάλους και να ολοκληρώσει τη φάση, έδωσε στην AKFC το προβάδισμα με 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η AKFC συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι που η Καλαμάτα κέρδισε πέναλτι στο 82ο λεπτό, όταν ο αναπληρωματικός μέσος Παύλος Λάσκαρης ανέτρεψε τον Bakayoko στη μεγάλη περιοχή, και ο Αλέξανδρος Αρναρέλλης ευστόχησε από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 2-1 10 μόλις λεπτά πριν τη λήξη.

Η Καλαμάτα ξαφνικά ήταν πάλι μέσα στο παιχνίδι. Όμως τρία λεπτά αργότερα, ο νεοαποκτηθείς στράικερ της AKFC Νίκος Ιωαννίδης, ο οποίος είχε μπει στη θέση του Λουκίνα στο 69ο λεπτό για το ντεμπούτο του με την ομάδα, πήρε την μπάλα στην αντεπίθεση και κατάφερε να παρατηρηθεί ο Bakayoko με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με τους φιλοξενούμενους να μένουν με 10 παίκτες, η πίεση εναντίον της AKFC υποχώρησε ελαφρώς, καθώς η ομάδα προσπαθούσε να πάρει το αποτέλεσμα.

Στις καθυστερήσεις, ο Κυνηγόπουλος δεν κατάφερε να αξιοποιήσει δύο μεγάλες ευκαιρίες για να καθαρίσει το ματς. Η Καλαμάτα ήταν σε απόσταση αναπνοής μέχρι το τέλος, με μία ευκαιρία για ισοφάριση στο 95ο λεπτό, όταν ο Ανδρέας Τάτος έβγαλε σέντρα από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή, αλλά η κεφαλιά του αναπληρωματικού Marcos Moser πέρασε άουτ και σφύριξε λήξη του αγώνα.

Η AKFC είναι πλέον αήττητη στους τελευταίους επτά αγώνες του πρωταθλήματος, και θα επιστρέψει στη δράση τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στον εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε ακόμα ένα καθοριστικό παιχνίδι για τη διεκδίκηση της ανόδου.

Athens Kallithea (4-3-3): Στρέζος, Βασιλούδης (60’ Ρέντζας), Κολτσίδας, Βλάχος, Καινούργιος (69’ Pereyra), Μπουλούλης, Santana (79’ Λάσκαρης), Nili, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (69’ Ιωαννίδης), Demethryus (60’ Τσιντώνης)