Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: Athens Kallithea 2-1 Ιεράπετρα

Αφού έμεινε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο στο Ελ Πάσο τη Δευτέρα το απόγευμα, η AKFC διατήρησε την ψυχραιμία της και αύξησε σταθερά την πίεση στη φιλοξενούμενη από την Κρήτη Ιεράπετρα μέχρι να σπάσει το φράγμα επτά λεπτά πριν τη λήξη, με τον Παναγιώτη Κυνηγόπουλο και τον Γιάννη Λουκίνα να σκοράρουν δύο γκολ με μόλις δύο λεπτά διαφορά για μία συναρπαστική επάνοδο με νίκη 2-1 στην 3η Αγωνιστική της Super League 2 για τη σεζόν 2022/23.

Η AKFC έχει τώρα κερδίσει πέντε στις πέντε ανταγωνιστικές αναμετρήσεις μεταξύ λίγκας και Κυπέλλου αυτής της χρονιάς.

Από το ξεκίνημα, η Ιεράπετρα φαινόταν απειλητική στην αντεπίθεση, και προηγήθηκε στο σκορ στο 17ο λεπτό, όταν ο Αργεντίνος εξτρέμ Faustino Dettler έβαλε μία ψηλοκρεμαστή σέντρα μπροστά στο τέρμα για τον Ιβοριανό επιθετικό Patrick Vouho που σκόραρε με κεφαλιά το τρίτο του γκολ για τη σεζόν.

Σε ανταπάντηση, η AKFC διατήρησε υπομονετικά την προσέγγιση της και είχε τον έλεγχο της μπάλας για το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου με περίπου 65 τοις εκατό κατοχή, αλλά η Ιεράπετρα αποδείχτηκε δύσκολη αντίπαλος. Στο 32ο λεπτό, ο Demethryus πέρασε μια μπαλιά πίσω από την άμυνα για τον Λουκίνα, αλλά ο τερματοφύλακας Ηλίας Κυρίτσης σωστά βγήκε προς τα έξω και απέκρουσε κλείνοντας τη γωνία, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν το προβάδισμα στο ημίχρονο.

Μετά το ημίχρονο, η AKFC άλλαξε ταχύτητα και στο 50ο λεπτό φάνηκε να ισοφαρίζει όταν ο Λουκίνας όρμησε στην επαναφορά από σουτ του Nili, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Λουκίνας κρίθηκε πως ήταν σε θέση οφσάιντ, παρόλο που τα replays έδειξαν εντέλει ότι δεν ήταν.

Ο προπονητής της AKFC Λεωνίδας Βόκολος είχε βάλει στο παιχνίδι τον δραστήριο δεξιό μπακ Γεώργιο Μανθάτη μετά το ημίχρονο, και πλησιάζοντας προς τη λήξη έβαλε τον μεσοεπιθετικό Αθανάσιο Κωστανάσιο στο 72ο λεπτό. Η Ιεράπετρα ήταν σε πολιορκία, αλλά έπρεπε να βρεθεί μία σημαντική ευκαιρία και τελικά ο Κωστανάσιος και ο Μανθάτης συνδύασαν τις δυνάμεις τους για να τη δημιουργήσουν.

Στο 83ο λεπτό, όταν μία σέντρα του Κωστανάσιου ανακόπηκε στο ύψος της γραμμής στη δεξιά πλευρά, εκείνος έξυπνα δεν άφησε την μπάλα να βγει αουτ και την έστρωσε για τον Μανθάτη, ο οποίος έβγαλε μία εύστοχη σέντρα στη μεγάλη περιοχή για τον Κυνηγόπουλο που ισοφάρισε με κεφαλιά.

Και μόλις δύο λεπτά αργότερα, η AKFC προηγείται στο σκορ. Αφού ο Μιχάλης Κύργιας κέρδισε την μπάλα πίσω στην άμυνα, ο αναπληρωματικός Κωνσταντίνος Μπουλούλης την πήρε και επέλεξε τον Κωστανάσιο στα δεξιά στο κέντρο, ο οποίος την προώθησε στον Omar Santana που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα. Στρίβοντας προς το τέρμα, ο Santana έβγαλε μία έξοχη φαλτσαριστή μπαλιά ανάμεσα στον κεντρικό αμυντικό και τον δεξιό μπακ, και ο βετεράνος Λουκίνας αποτελείωσε τη φάση με αυτοπεποίθηση, με ένα άψογα συγχρονισμένο άλμα και μια απαλή κεφαλιά που πέρασε τον τερματοφύλακα.

Ήταν 120 απολαυστικά δευτερόλεπτα που προκάλεσαν ενθουσιώδεις πανηγυρισμούς, αλλά η AKFC γρήγορα επανήλθε στο παιχνίδι για τα τελευταία πέντε λεπτά για να εξασφαλίσει το αποτέλεσμα.

Ο επόμενος αγώνας της AKFC είναι εκτός έδρας με την Κηφισιά τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 15:15 για την 4η Αγωνιστική της Super League 2 για τη σεζόν 2022/23.

Athens Kallithea (4-3-3): Στρέζος, Ρέντζας (45’ Μανθάτης), Κύργιας, Ευαγγέλου, Ρώσση, Santana (89’ Κολτσίδας), Τσιντώνης (78’ Μπουλούλης), Demethryus (89’ Νάτσης), Nili (72’ Κωστανάσιος), Κυνηγόπουλος, Λουκίνας