Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: Athens Kallithea 2-1 Χανιά

Στον πρώτο τους αγώνα της νέας χρονιάς, η AKFC επικράτησε της ταλαντούχας και έμπειρης ομάδας των Χανίων με γκολ από τον Παναγιώτη Κυνηγόπουλο και τον Γιάννη Λουκίνα σε μία νίκη με 2-1 στο Ελ Πάσο το απόγευμα Τετάρτης κατά την 9η Αγωνιστική της 2022/23 σεζόν της Super League 2.

Η AKFC προπορεύτηκε άμεσα. Στο 3ο λεπτό, ο αριστερός μπακ Στάθης Βασιλούδης πήρε την μπάλα και έβγαλε μία σέντρα προς τα δεξιά που διαπέρασε την άμυνα και έδωσε τη δυνατότητα στον Κυνηγόπουλο να σκοράρει. Με ιλλιγιώδη ταχύτητα, ο Κυνηγόπουλος προσπέρασε τον τελευταίο αμυντικό και πέρασε την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο τερματοφύλακα που είχε πέσει στο πλάι, ολοκληρώνοντας τη φάση.

Τα Χανιά δεν θα παραδίνονταν εύκολα και ισοφάρισαν μόλις 10 λεπτά αργότερα. Στο 13ο λεπτό, ο έμπειρος επιθετικός Γεώργιος Μάναλης έκοψε από τα δεξιά και σούταρε στην εστία του Γεώργιου Στρέζου, σκοράροντας το πέμπτο του γκολ στο τουρνουά.

Καθώς η AKFC πίεζε να ξαναβγεί μπροστά, ο Demethryus και ο Λουκίνας έχασαν ευκαιρίες στο 19ο και 27ο λεπτό αντίστοιχα, αλλά η επιτυχία ήρθε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 45ο λεπτό, καθάρισε η φάση από ένα κόρνερ που κέρδισαν τα Χανιά και ο Demethryus έτρεξε από τα αριστερά προς τη μεγάλη περιοχή προτού στρώσει μια μπαλιά για τον Nili. Με μία ενστικτώδη κίνηση, ο Nili μάζεψε την μπάλα με την πλάτη του στο τέρμα, απομακρύνθηκε από έναν αμυντικό και έβγαλε μία μπαλιά για τον επιτιθέμενο Λουκίνα, ο οποίος ήταν μόνος του με τον τερματοφύλακα και με αυτοπεποίθηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αποκαθιστώντας το προβάδισμα για την AKFC.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η AKFC πίεσε για το 3-1, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, με τον Demethryus, τον Κυνηγόπουλο, και τον Λουκίνα να φτάνουν κοντά.

Στο τελευταίο τέταρτο της ώρας, τα Χανιά πίεσαν για ισοφάριση, αλλά έχασαν τον στόχο στις δύο καλύτερες ευκαιρίες τους, καθώς η AKFC αμύνθηκε του προβαδίσματος της και εντέλει πήρε το παιχνίδι με μία σημαντική νίκη.

Athens Kallithea (4-3-3): Στρέζος, Ρέντζας , Κολτσίδας, Ευαγγέλου, Βασιλούδης, Μπουλούλης, Nili (71’ Τσιντώνης), Demethryus (90’ Κύργιας), Λουκίνας (87’ Μανθάτης), Κυνηγόπουλος