Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: Athens Kallithea 1-0 Προοδευτική

Μετά από μια κυριαρχική εμφάνιση στο πρώτο μέρος η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένα γκολ, η AKFC συνέχισε με μια σφιχτή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο για να εξασφαλίσει τη νίκη με 1-0 επί της φιλοξενούμενης ομάδας της Προοδευτικής στο Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης το απόγευμα της Παρασκευής για τη 17η Αγωνιστική της Super League 2 2022/23.

Η νίκη αυτή επεκτείνει το αήττητο σερί της AKFC στο Ελ Πάσο σε 15 αγώνες (14 νίκες, 1 ισοπαλία) από τον Μάρτιο 2022.

Στο 7ο λεπτό, η AKFC γλίτωσε μία πρώτη απειλή, όταν, μετά από μία εκτέλεση κόρνερ της Προοδευτικής, μία κεφαλιά-οβίδα φαινόταν να είναι προορισμένη για την πάνω γωνία της εστίας, αλλά ο δεξιός μπακ Βασίλειος Ρέντζας καθάρισε ηρωικά απομακρύνοντας την μπάλα από τη γραμμή.

Ένας καταιγισμός ευκαιριών ακολούθησε στη συνέχεια για την AKFC. Στο 12ο λεπτό, μία εξ επαφής προσπάθεια του αμυντικού Κωνσταντίνου Κολτσίδα βρήκε δοκάρι. Στο 14ο λεπτό, ο αριστερός μπακ Νίκος Καινούργιος έβγαλε μία τέλεια σέντρα στη μεγάλη περιοχή, την οποία δέχτηκε ο Demethryus και σούταρε με κεφαλιά ελάχιστα πάνω από την εστία. Στο 15ο λεπτό, η κεφαλιά του στράικερ Παναγιώτη Κυνηγόπουλου από σέντρα του Omar Santana από τα δεξιά αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα Λευτέρη Αστρά.

Η ευκαιρία για την AKFC ήρθε εντέλει στο 22ο λεπτό. Η προσπάθεια ξεκίνησε από τον μέσο Javier Matilla, ο οποίος πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια ενός αμυντικού για να πλασάρει στον Κυνηγόπουλο. Με την πλάτη του στο τέρμα, ο Κυνηγόπουλος έστρωσε την μπάλα για τον Demethryus που επιδέξια έπαιξε το ένα-δύο και ο Κυνηγόπουλος στην επιστροφή σκόραρε με πλασέ νικώντας τον τερματοφύλακα που είχε απομακρυνθεί από την εστία, δίνοντας το προβάδισμα στην AKFC.

Ο Κυνηγόπουλος είχε δύο ακόμα θεαματικές ευκαιρίες να αυξήσει το σκορ πριν το ημίχρονο, αλλά στο 34ο λεπτό ο Αστράς έσωσε με εντυπωσιακή “βουτιά”, ενώ στη συνέχεια σούταρε και η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας έπειτα από ένα τετ-α-τετ με τον Αστρά στο 36ο λεπτό, με αποτέλεσμα η AKFC να διατηρεί το προβάδισμα 1-0 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος, η AKFC σταδιακά ανακατεύθυνε την προσοχή της, από το να πετύχει ακόμα ένα γκολ στο να προστατεύσει τα κεκτημένα, και δεν άφησε κανένα περιθώριο για δημιουργία ευκαιρίας στην Προοδευτική έως το τέλος του παιχνιδιού. Η AKFC σημείωσε το έβδομο clean sheet της μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, με τον έμπειρο τερματοφύλακα Παναγιώτη Βοσνιάδη να σημειώνει την πρώτη του εμφάνιση αυτή τη χρονιά.

Την επόμενη εβδομάδα, η AKFC θα ταξιδέψει στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει την Ιεράπετρα την Τετάρτη 5 Απριλίου στη 18η Αγωνιστική για τη Super League 2 2022/23.

Athens Kallithea (3-5-1-1): Βοσνιάδης, Κολτσίδας, Κύργιας, Βλάχος, Ρέντζας, Μπουλούλης, Matilla, Santana (58’ Nabi), Καινούργιος (71’ Βασιλούδης), Demethryus (64’ Μπάμπης), Κυνηγόπουλος