Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: Απόλλων Σμύρνης 1-1 Athens Kallithea

Κατά την αναμέτρηση στην έδρα του ανταγωνιστή για την άνοδο Απόλλωνα Σμύρνης, το γκολ του Γιάννη Λουκίνα στο πρώτο ημίχρονο διαδέχθηκε ένα γκολ ισοφάρισης από τους γηπεδούχους, με την AKFC να παίρνει ένα σημαντικό βαθμό από την ισοπαλία με 1-1 στο Γήπεδο της Νέας Σμύρνης κατά τη 12η Αγωνιστική της Super League 2 για την περίοδο 2022/23.

Η AKFC είχε τον έλεγχο του ρυθμού από την αρχή του αγώνα, και άρπαξε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 20ο λεπτό, όταν ο Omar Santana μάζεψε την μπάλα στο κέντρο και ξεκλείδωσε την άμυνα με μία καλοζυγισμένη σέντρα. Ο Ορέστης Τσιντώνης έτρεξε προς την μπάλα και έφτασε στο πλάγιο γραμμής προτού γυρίσει την μπάλα για τον Λουκίνα, ο οποίος ψύχραιμα έστριψε το σώμα του για να περάσει την μπάλα από έναν αμυντικό και την έστειλε στα δίχτυα για το έκτο του γκολ ως κορυφαίος σκόρερ της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Λουκίνας έχει σκοράρει σε τρία διαδοχικά ματς και σε πέντε από τους έξι τελευταίους αγώνες, σε ένα πληθωρικό ξεκίνημα στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα.

Εντωμεταξύ, η AKFC μόνο σε ένα ματς δεν έχει καταφέρει να ανοίξει το σκορ κατά το τρέχον αήττητο σερί της οκτώ αγώνων, ενώ πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο αυτού του αγώνα διατηρώντας το προβάδισμα.

Νωρίς στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Demethryus έκοψε από τα αριστερά προς την εστία με δύο ευκαιρίες για να κάνει το 0-2, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο στο 50ο και 53ο λεπτό, με τον κίνδυνο να απομακρύνεται για τους γηπεδούχους.

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, ο Απόλλωνας ενίσχυσε την επίθεσή του και βγήκε μπροστά αναζητώντας ένα γκολ, βρίσκοντας τελικά ευκαιρία στο 80ο λεπτό, όταν ο αναπληρωματικός Michaël Pereira πλάσαρε στη μεγάλη περιοχή για τον Παναγιώτη Μωραΐτη που σκόραρε το έκτο του γκολ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Στο 84ο λεπτό, η AKFC παραλίγο να πάρει το προβάδισμα, αλλά η λοξή κεφαλιά του Παναγιώτη Κυνηγόπουλου, έπειτα από διαγώνια μπαλιά από τα δεξιά, πέρασε πάνω από την εστία. H AKFC αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την ισοπαλία, μία μικρή απογοήτευση μεν ενόψει των χαμένων ευκαιριών για να φύγει με περισσότερους βαθμούς, ένα χρήσιμο αποτέλεσμα δε στο κυνήγι για την πρωτιά ανόδου.

Η AKFC επιστρέφει στη δράση τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στη 13η Αγωνιστική της Super League 2 για την περίοδο 2022/23. 

Athens Kallithea (4-3-3): Στρέζος, Ρέντζας, Κολτσίδας, Βλάχος, Βασιλούδης (86’ Pereyra), Μπουλούλης, Santana (74’ Λάσκαρης), Τσιντώνης (69' Nili), Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (69’ Ιωαννίδης), Demethryus (86’ Κύργιας)