Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

SL2 22/23: ΑΕΚ Β 1-3 Athens Kallithea

Σε ένα βροχερό απόγευμα στην Αθήνα, η AKFC αντιμετώπισε τη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ στο Σεραφείδειο και έφυγε νικηφόρα με 1-3 για την 20η Αγωνιστική της Super League 2 2022/23.

Με αυτή τη νίκη η AKFC μείωσε σε πέντε πόντους τη διαφορά από την πρωτοπόρο στον βαθμολογικό πίνακα Κηφισιά, έχοντας έναν αγώνα λιγότερο, ενώ παράλληλα η Κηφισιά έφερε ισοπαλία 1-1 στον αγώνα με την Προοδευτική την ίδια μέρα.

Έχοντας επιλέξει τον Παναγιώτη Κυνηγόπουλο ως μοναδικό στράικερ για τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, ο προπονητής της AKFC Γεώργιος Σίμος άλλαξε τον τακτικό σχεδιασμό σε 3-4-1-2 την Τετάρτη βάζοντας ξανά τον Λουκίνα μπροστά, και ο έμπειρος στράικερ ανταποκρίθηκε σκοράροντας δύο γκολ στο πρώτο μέρος του αγώνα, σημειώνοντας το 7ο και το 8ο γκολ του, με το τελευταίο να τον αναδεικνύει σε κορυφαίο σκόρερ της ομάδας για την τρέχουσα σεζόν.

Στο 17ο λεπτό, ο Demethryus, παίζοντας στο άνοιγμα πίσω από τους στράικερ, έστειλε με ένα υπέροχο σουτ την μπάλα πάνω από την κορυφή της άμυνας για να βρει τον Κυνηγόπουλο ελεύθερο στην εστία, κι εκείνος έβγαλε πλάγια για τον Λουκίνα που ευστόχησε με άνεση για να ανοίξει το σκορ.

Στο 33ο λεπτό, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Javier Matilla έστειλε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή και ο Λουκίνας κατέφθασε για να τη στείλει στα δίχτυα, με την AKFC να παίρνει το προβάδισμα με 0-2 λίγο πριν το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ Β ανέβασε την πίεση για να επανέλθει στον αγώνα, και κατάφερε να σκοράρει ένα γκολ στο 70ο λεπτό, όταν ο Βόσνιος διεθνής Vedad Radojna σκόραρε με κεφαλιά ψαράκι, στέλνοντας την μπάλα ψηλά χωρίς να αφήνει περιθώριο στον Παναγιώτη Βοσνιάδη να αποκρούσει.

Η AKFC, όμως, διατήρησε την ψυχραιμία της τα τελευταία 20 λεπτά, προτού ο Νίκος Καινούργιος κλειδώσει το αποτέλεσμα πέρα από κάθε αμφιβολία στο 90ο λεπτό, στέλνοντας με δυνατή κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, μετά από μία ακόμη ελεύθερη εκτέλεση φάουλ του Matilla.

Καθώς το δεύτερο γκολ του ήταν καθοριστικό για τη νίκη, ο Λουκίνας έχει πετύχει πλέον έξι νικητήρια γκολ κατά την τρέχουσα σεζόν, με την AKFC να πιέζει ακόμα περισσότερο για την άνοδο.

Athens Kallithea (3-4-1-2): Βοσνιάδης, Ρέντζας, Κύργιας, Βλάχος, Ουές, Matilla, Santana (90’ Malçi),Καινούργιος, Demethryus (70’ Μπουλούλης), Κυνηγόπουλος (85’ Μπάμπης), Λουκίνας