Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

Κύπελλο Ελλάδος 23/24: Παναιτωλικός 3-2 Athens Kallithea

Έχοντας φτάσει στην 6η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος για δεύτερη συνεχή σεζόν, η AKFC αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναιτωλικό της Super League 1 το βράδυ Τρίτης και προηγήθηκε με 0-2 σε μία εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά οι γηπεδούχοι μείωσαν τη διαφορά από εκτέλεση κόρνερ και με ακόμη δύο γκολ στα δύο τελευταία λεπτά πήραν το 3-2 σκορ-πλεονέκτημα στην 1η Αγωνιστική. Η AKFC θα ψάξει αντίδραση στη ρεβάνς στην Αθήνα στις 17 Ιανουαρίου.

Παρά την ήττα που ήρθε προς το τέλος του αγώνα, έμεινε η αίσθηση μιας ξεχωριστής βραδιάς, με την AKFC να δείχνει τα προσόντα της ως ομάδα κορυφαίας κατηγορίας. Η AKFC διατήρησε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό. Σε εκτέλεση φάουλ από τη δεξιά γωνία της περιοχής, ο Javier Matilla επέλεξε να πασάρει στον Γεώργιο Μουστακόπουλο στο όριο της μεγάλης περιοχής, ο οποίος πήρε αποφασιστικά την μπαλιά και απελευθέρωσε ένα άπιαστο πλασέ στην πάνω δεξιά γωνία.

Η AKFC έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ στο 40ο λεπτό, καθώς ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος έτρεξε να πάρει τη βαθιά μπαλιά από τον Demethryus στην αντεπίθεση, αλλά η απόπειρά του να κρεμάσει τον τερματοφύλακα είχε αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει ελαφρώς πάνω από το δοκάρι, και η ομάδα πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 0-1.

Ο Παναιτωλικός επέστρεψε στο δεύτερο μέρος με δύο αλλαγές, ενισχύοντας την επίθεση με τους Frederico Duerte και Νίκο Καρέλη, αλλά η AKFC διπλασίασε τα τέρματά της μόλις πέντε λεπτά αργότερα. Σε μία στιγμή ατομικής μαεστρίας, ο αρχηγός Javier Matilla πήρε την μπάλα από εκτέλεση κόρνερ του Μουστακόπουλου, απέφυγε δύο αμυντικούς, και με ένα εκπληκτικό φάλτσο έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ κερδίζοντας τον κίπερ.

Η AKFC παραλίγο να πάρει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα μετά από λίγα λεπτά, αλλά ο Κυνηγόπουλος δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε απανωτές φάσεις στο 54ο και 55ο λεπτό, με τις δύο ευκαιρίες να προέρχονται από την αμείλικτη πίεση με επικεφαλής τον Μουστακόπουλου και τον Damián Silva.

Ο Παναιτωλικός, τότε, ένιωσε ότι είχε γλιτώσει και μπήκε πάλι στο παιχνίδι όταν ο Χαράλαμπος Μαυρίας σούταρε εύστοχα μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 62ο λεπτό. Υπάρχει λόγος που το 2-0 θεωρείται το πιο επίφοβο προβάδισμα στο ποδόσφαιρο, και μόλις ο Παναιτωλικός βρήκε μία σανίδα σωτηρίας, ξεκίνησε ένα τεταμένο φινάλε. Εντέλει, οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή με την ισοφάριση του Pedro Silva Torrejón στο 88ο λεπτό και τον Καρέλη να σκοράρει το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις. Η AKFC στρέφει την προσοχή της στη ρεβάνς, έχοντας ακόμα ευκαιρία πρόκρισης στα ημιτελικά, δηλαδή όσο πιο μακριά θα έχει φτάσει ποτέ η ομάδα στον θεσμό.

Athens Kallithea (4-3-3): Βοσνιάδης, Ουές, Mejías, Βλάχος, Μανθάτης (86’ Romao), Matilla (62’ Τσιντώνης), Silva (76’ Μπουλούλης), Μουστακόπουλος, Βασιλόγιαννης (76’ Λουκίνας), Κυνηγόπουλος, Demethryus (86’ Ποζατζίδης)