Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

Κύπελλο Ελλάδος 24/25: Διαγόρας 0-0 Athens Kallithea (3-4 πεν)

Η AKFC προκρίθηκε στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας για τρίτη διαδοχική σεζόν, επικρατώντας στα πέναλτι μετά από 120’ στο 0-0 κόντρα στον Διαγόρα στη Ρόδο.

Ο προπονητής της AKFC Massimo Donati αξιοποίησε τον αγώνα του κυπέλλου για να δώσει φανέλα βασικού σε οκτώ παίκτες για πρώτη φορά, μεταξύ των οποίων ο Ιωάννης Γκέλιος στο τέρμα, ο Wiktor Matyjewicz στην άμυνα, και ο Mor Ndiaye στο κέντρο, οπότε οι οποίοι κατέγραψαν τα πρώτα τους 90 λεπτά για την ομάδα.

Διατηρώντας τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η AKFC άρχισε να πιέζει σταδιακά, με τους Γιάννη Λουκίνα, Pyry Soiri, και τους Roberts Uldriķis και Elia Giani, που μπήκαν ως αλλαγή, να φτάνουν κοντά στο γκολ, αλλά να μην βρίσκουν δίχτυα, η ισοπαλία παρέμεινε μέχρι τέλους και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Όταν ο Matilla αστόχησε στην εκτέλεση του πρώτου πέναλτι, ο Demethryus ευστόχησε σε επόμενο και ο Γκέλιος απέκρουσε ένα, επιτρέποντας στον Uldriķis να ισοφαρίσει σε 2-2. Ο Giani εκτέλεσε εύστοχα το επόμενο πέναλτι της AKFC, και όταν ο Γκέλιος απέκρουσε ακόμη ένα, επέτρεψε στον Alessandro Mercati να εκτελέσει εύστοχα το καθοριστικό πέναλτι.

Athens Kallithea (3-4-2-1): Γκέλιος, Matyjewicz, Romao, Τσιβελεκίδης (81’ Hanousek), Soiri (68’ Giani), Matilla, Ndiaye, Καινούργιος, Βασιλόγιαννης (81’ Nikolić), Valbuena (68’ Uldriķis), Λουκίνας (88’ Demethryus)