Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

Κύπελλο Ελλάδος 23/24: Καλαμάτα 5-6 Athens Kallithea

Αγωνιζόμενη εκτός έδρας με την αντίπαλο της στην Super League 2 Καλαμάτα για την Τέταρτη Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος 2023/24, η AKFC πέτυχε μία δραματική νίκη στα πέναλτι, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στη Φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Η AKFC ξεκίνησε έχοντας το πάνω χέρι στον αγώνα και θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα στο σκορ στα πρώτα δύο λεπτά, όταν ο Demethryus και ο Thierry Moutinho τρύπησαν την άμυνα στην αντεπίθεση, στρώνοντας για τον Κυνηγόπουλο μπροστά στο τέρμα, αλλά το πρώτο σουτ του Κυνηγόπουλου βρήκε πάνω στον κίπερ Μάκη Γιαννίκογλου.

Η AKFC είχε ακόμα μερικές καλές ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο μισό του αγώνα και έλεγχε το ρυθμό, αλλά η Καλαμάτα πήρε αναπάντεχα το προβάδισμα κόντρα στη ροή του παιχνιδιού στο 44ο λεπτό, όταν ο κίπερ Αθανάσιος Πάντος αποπειράθηκε να διώξει την μπάλα πάνω από το δοκάρι, αλλά η μπάλα έπεσε πίσω του πάνω στη γραμμή του γκολ και ο Γιάννης Πασάς την έστειλε στα δίχτυα. Ήταν μία άτυχη στιγμή, ειδικά για μία άμυνα που ήταν κλειστή στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα, με το δίδυμο σέντερ μπακ των Josua Mejías και Nico Marotta να αποδίδουν έξοχα.

Νωρίς στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο προπονητής της AKFC Αλέκος Βοσνιάδης έβαλε μέσα τους Γιάννη Λουκίνα, Javier Matilla, και Alaixys Roman, ηγετικό τρίο της ομάδας, με στόχο την ισοφάριση.

Η ομάδα εξακολουθούσε να είναι κυρίαρχη στην κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύτηκε να βρει καθαρές ευκαιρίες, καθώς οι γηπεδούχοι έμειναν βαθιά στην άμυνα τους για να διατηρήσουν το προβάδισμα. Στο 80ο, όμως, λεπτό ο Λουκίνας βγήκε μπροστά με ένα γκολ αντάξιο του αρχηγού της ομάδας. Ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης έπαιζε δυνατά από τα δεξιά κατά τη διάρκεια όλου του αγώνα, και καθώς αγωνιζόταν να σπάσει την άμυνα, η μπάλα βρήκε τον Λουκίνα που, με την πλάτη στο τέρμα, απέφυγε τον παίκτη που τον μάρκαρε, έκανε στροφή και έστειλε δυνατά την μπάλα στα δίχτυα. Ήταν το τρίτο γκολ του Λουκίνα στη διοργάνωση, έπειτα από τα δύο γκολ του στη νίκη με 3-0 επί του Ιωνικού στην Τρίτη Φάση, και η AKFC διατήρησε το ισόπαλο σκορ πηγαίνοντας στην παράταση.

Κατά τη διάρκεια της παράτασης υπήρξαν μερικές ευκαιρίες για γκολ, αλλά τα αίματα άναψαν στο 113ο λεπτό όταν ο Demethryus ανετράπη από τον Βαλεριάνο και έπειτα ανταπέδωσε, με τους δύο παίκτες να αποβάλλονται από τον αγωνιστικό χώρο.

Η ισοπαλία διατηρήθηκε και μετά την ολοκλήρωση των 120 λεπτών με την παράταση, επομένως ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι. Για την AKFC, ο Matilla, ο Mejías, ο Romao, ο Λουκίνας, και οι αναπληρωματικοί Γεώργιος Μανθάτης και Γεώργιος Μουστακόπουλος σκόραραν από τη λευκή βούλα, προτού ο Marcos Moser της Καλαμάτας σουτάρει άστοχα πάνω από το δοκάρι, βάζοντας τέλος στον αγώνα.

Περνώντας την Πέμπτη Φάση άνευ αγώνα, η AKFC προκρίνεται στη Φάση των 16, με την πρώτη αγωνιστική να αναμένεται να διεξαχθεί μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου και τη δεύτερη αγωνιστική μεταξύ 5 και 7 Δεκεμβρίου.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Πάντος, Ουές, Marotta (91’ Μπουλούλης), Mejías, Καινούργιος (72’ Μανθάτης), Τσιντώνης (56’ Romao), Silva (56’ Matilla), Βασιλόγιαννης, Moutinho (64’ Μουστακόπουλος), Demethryus, Κυνηγόπουλος (56’ Λουκίνας)