Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

Κύπελλο Ελλάδος 22/23: Λαμία 1-1 Athens Kallithea

Στην 1η αγωνιστική της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, η AKFC ταξίδεψε στην έδρα της ομάδας της Λαμίας που αγωνίζεται στη Super League 1 και επέστρεψε με ισοπαλία 1-1 στο σκορ ενόψει της ρεβάνς στο Ελ Πάσο τον Ιανουάριο.

Ο Γεώργιος Σίμος, προπονητής της AKFC, κατέβασε την αρχική ενδεκάδα του με μέσο όρο ηλικίας τα 25, και οι νεαροί παίκτες ανταποκρίθηκαν εντυπωσιακά ενάντια στους αντιπάλους τους από την κορυφαία κατηγορία την Τετάρτη το βράδυ στο Δημοτικό Στάδιο Λαμίας.

Οι γηπεδούχοι κινήθηκαν απειλητικά προς τον τερματοφύλακα Αθανάσιο Πάντο που έσωσε την εστία στο 14ο λεπτό, αλλά ήταν η AKFC εκείνη που αποτέλεσε μεγαλύτερη απειλή συνολικά κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με μία σειρά από αντεπιθέσεις με ταχύτητα και αποφασιστικότητα που υστερούσαν μονάχα σε τελικό εύστοχο αποτέλεσμα.

Ο Omar Santana έλαμψε στη μεταβίβαση της μπάλας στο κέντρο, ενώ το άμεσο παιχνίδι του Nili Perdomo και του Αθανάσιου Κωστανάσιου βοήθησε να προωθηθεί η ομάδα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, με τον αποδέκτη Παναγιώτη Κυνηγόπουλο να μάχεται ανάμεσα στους αμυντικούς και να καραδοκεί για να πιαστεί από μία μπαλιά.

Η καλύτερη ευκαιρία της AKFC στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 35ο λεπτό, όταν ο Κωστανάσιος συνεργάστηκε με τον Κυνηγόπουλο για να περάσουν την άμυνα της Λαμίας, αλλά στην πάσα επιστροφής ο Κωστανάσιος επιχείρησε άστοχα το πρώτο του σουτ μπροστά από την εστία καθώς ο αμυντικός τον έκλεισε, και οι δύο ομάδες πέρασαν στα αποδυτήρια χωρίς να έχουν σκοράρει γκολ.

Μετά το διάλειμμα, η AKFC ανέβασε κι άλλο την απόδοση της και με αυτοπεποίθηση αναζητούσε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Στο 49ο λεπτό, ο κεντρικός αμυντικός Κωνσταντίνος Κολτσίδας ντρίμπλαρε από την άμυνα μοιράζοντας στον Demethryus που βγήκε μπροστά και έβγαλε μία επικίνδυνη σέντρα στη μεγάλη περιοχή για τον Nili, το δυνατό σουτ του οποίου φαινόταν πως θα καταλήξει στα δίχτυα αλλά η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κωστανάσιος πέρασε από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή για να στρώσει για τον Ορέστη Τσιντώνη, ο οποίος φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού εκείνο το βράδυ, αλλά το σουτ του κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα.

Αφότου ο κυνηγός Γιάννης Λουκίνας μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή, είχε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει στο 75ο λεπτό, όταν από πλάγια θέση εκτέλεσε με ελαφρώς άστοχο φάλτσο στην απέναντι γωνία και η μπάλα βγήκε τελικά άουτ.

Η AKFC ήταν ακόμη πολύ ανεβασμένη και πέντε λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ μέσα από καταπληκτική ξεχωριστή προσπάθεια.

Στο 80ο λεπτό, ο Στάθης Βασιλούδης που είχε μπει ως αλλαγή έβγαλε μία μπαλιά για τον Demethryus, ο οποίος απέφυγε εντυπωσιακά ένα μαρκάρισμα στο κέντρο και ντρίμπλαρε προσπερνώντας ακόμη δύο αμυντικούς, επελαύνοντας μέσα από τις γραμμές της Λαμίας. Καθώς ο 23χρονος Βραζιλιάνος έκανε εντυπωσιακό σπριντ προς την εστία, παραπλάνησε τον τερματοφύλακα και τον τελευταίο αμυντικό προτού μοιράσει στον Λουκίνα, ο οποίος εκτέλεσε και σκόραρε εύκολα από κοντινή απόσταση, σημειώνοντας το πέμπτο του γκολ ως κορυφαίος σκόρερ πλέον της ομάδας σε όλα τα τουρνουά της περιόδου.

Η AKFC άξιζε να προηγηθεί στο σκορ και απέμεναν μόνο 10 λεπτά για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα με την ελπίδα να φτάσει στην πρόκριση στα ημιτελικά, αλλά η Λαμία, παρόλο που είχε λίγες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του αγώνα, ανταπάντησε μόλις δύο λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού, καθώς ο Βολιβιανός Danny Bejarano σκόραρε με κεφαλιά για την ισοφάριση έπειτα από μία σέντρα από τα αριστερά του Λιθουανού διεθνούς Vykintas Slivka.

Με τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων, η AKFC έφτασε κοντά στη νίκη στο 94ο λεπτό όταν ο Κυνηγόπουλος σούταρε με φάλτσο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας Αθανάσιος Γκαραβέλης απέκρουσε και η μπάλα βρήκε δοκάρι.

Athens Kallithea (4-3-3): Πάντος, Μανθάτης, Κολτσίδας, Ευαγγέλου, Καινούργιος (70’ Βασιλούδης), Santana (54’ Μπουλούλης), Demethryus (89’ Λάσκαρης), Τσιντώνης (89’ Χατζηδίμπας), Nili, Κυνηγόπουλος, Κωστανάσιος (70’ Λουκίνας)