Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

Κύπελλο Ελλάδος 22/23: Athens Kallithea 1-2 Λαμία

Μετά από το ισόπαλο σκορ 1-1 της 1ης Αγωνιστικής της 6ης Φάσης με τη Λαμία της Super League 1, η AKFC επέστρεψε στο Στάδιο Γρηγόρης Λαμπάκης για τη ρεβάνς το απόγευμα της Τρίτης, και αφού έμεινε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, κυριάρχησε κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου αγώνα. Εντέλει, η προσπάθειά της για ανατροπή του σκορ δεν απέδωσε καρπούς, με μία ήττα 1-2 που απέκλεισε την ομάδα από το Κύπελλο Ελλάδας 2022/23.

Η AKFC ξεκίνησε επιθετικά και δημιούργησε δύο ευκαιρίες νωρίς στο παιχνίδι με στόχο να ανοίξει το σκορ. Στο 10ο λεπτό, ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος έκοψε ανάμεσα από δύο αμυντικούς στην άκρη της περιοχής και έδωσε στον Nili, ο οποίος έτρεξε στην περιοχή και έβγαλε διαγώνια μπαλιά μπροστά από το τέρμα, αλλά ο στράικερ Λουκίνας ήταν καλά μαρκαρισμένος και δεν κατάφερε να σκοράρει. Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Κυνηγόπουλος απείλησε ξανά από τα δεξιά, αυτή τη φορά βγάζοντας σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι για τον Demetrhyus, η κεφαλιά του οποίου βρήκε στο κάθετο δοκάρι.

Ήταν, όμως, η Λαμία εκείνη που άνοιξε το σκορ. Στο 34ο λεπτό, ο έμπειρος επιθετικός Γεώργιος Μανούσος έλαβε την μπάλα και, με την πλάτη του στο τέρμα, έκανε επιδέξια κοντρόλ, γύρισε το σώμα του και εκτέλεσε βολέ με το αριστερό νικώντας τον Αθανάσιο Πάντο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Λαμία διπλασίασε τα τέρματά της στην αντεπίθεση, καθώς ο Σπύρος Τσιλούλης έφτασε στην περιοχή από τα αριστερά και έβγαλε πάσα για τον Rubén Martínez που έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα.

Ήταν ένα ξαφνικό πλήγμα, αλλά η AKFC συνέχισε ακάθεκτη και κατάφερε να σκοράρει λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 41ο λεπτό, ο Κυνηγόπουλος έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα στην περιοχή, και η μπάλα απομακρύνθηκε μέχρι να αναλάβει ο Nili, ο οποίος με καλοζυγισμένο βολέ επανέφερε την AKFC στον αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η AKFC είχε τον έλεγχο της μπάλας, διατηρώντας περισσότερο από 65% κατοχής και πιέζοντας τους φιλοξενούμενους για μεγάλα διαστήματα.

Στο 52ο λεπτό, ο Στάθης Βασιλούδης τροφοδότησε τον Nili στη μεγάλη περιοχή σε μία καλή ευκαιρία για γκολ, αλλά εκείνος απέφυγε να σουτάρει, έδωσε την μπάλα για καλύτερη γωνία εκτέλεσης, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε.

Στο 72ο λεπτό, η AKFC φάνηκε να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης, καθώς ο αριστερός μπακ Νίκος Καινούργιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, αλλά σηκώθηκε η σημαία για οφσάιντ, με τα replays να δείχνουν ότι ο Καινούργιος μπορεί να ήταν ελάχιστα εκατοστά μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό.

Στο 82ο λεπτό, ο Demethryus, που ήταν πολύ ενεργός σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ελίχθηκε μέσα από την άμυνα και σούταρε στην εστία, αλλά η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στον τερματοφύλακα.

Παρά την αδιάκοπη πίεση μέχρι το τέλος, η AKFC δεν πέτυχε την ισοφάριση, και η Λαμία, με τις δύο πετυχημένες φάσεις στον αγώνα, πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά.

Athens Kallithea (4-3-3): Πάντος, Βασιλούδης, Κολτσίδας, Βλάχος, Καινούργιος (80’ Ρέντζας), Μπουλούλης (80’ Τσιντώνης), Santana (58’ Λάσκαρης), Nili, Demethryus, Λουκίνας (80’ Δούμτσης), Κυνηγόπουλος