Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

Κύπελλο Ελλάδος 22/23: Athens Kallithea 1–0 Βέροια

Ήταν μία επιβλητική εμφάνιση που είχε ως αποτέλεσμα ένα μόνο γκολ, το οποίο όμως ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει το αποτέλεσμα, καθώς το γκολ από απόσταση του Omar Santana έκανε τη διαφορά για τη νίκη με 1-0 επί της Βέροιας, στέλνοντας την Athens Kallithea FC στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος για πρώτη φορά από τη σεζόν 2012/13.

Παρόλο που η AKFC είχε τον έλεγχο της μπάλας από την αρχή και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, ο τερματοφύλακας της Βέροιας, Γιάννης Παπαδόπουλος, απέκρουσε εξαιρετικά δύο κεφαλιές από τον Anthony Mounier και τον Γιάννη Λουκίνα, καθώς και ένα ευθύβολο πρώτο σουτ από τον Nili Perdomo, διατηρώντας τον αγώνα με μηδενικό σκορ. Πριν το σφύριγμα για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα βρήκε την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ – στο 44ο λεπτό, ο μέσος Omar Santana επικράτησε, εντέλει, του Παπαδόπουλου με ένα μακρινό σουτ που εξέπληξε τον τερματοφύλακα και έδωσε το προβάδισμα στην AKFC.

Η Βέροια βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με ενέργεια και ένα καλό σερί για σχεδόν ένα τέταρτο, αλλά η AKFC απορρόφησε την πίεση χωρίς να αφήσει περιθώριο για ξεκάθαρες ευκαιρίες. Ο προπονητής της AKFC, Λεωνίδας Βόκολος, έβαλε τον Demethryus στο 57ο λεπτό, ενώ ακολούθησαν και οι Flosard Malçi, Παύλος Λάσκαρης και Θεοχάρης Νάτσης μεταξύ του 73ου και του 82ου λεπτού, καθώς η ομάδα σταδιακά ανέκτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Η AKFC ξεπέρασε μία απειλή, όταν η Βέροια, με την πρώτη ξεκάθαρη ευκαιρία της στον αγώνα, πέτυχε δοκάρι στις καθυστερήσεις, αλλά με αυτό το στιγμιότυπο έληξε ο αγώνας και το γκολ του Santana έκανε τη διαφορά στην αντάξια νίκη με 1-0.

Athens Kallithea (4-4-2): Στρέζος, Βασιλούδης, Χατζηδίμπας, Ευαγγέλου, Ρώσση, Μπουλούλης,Santana (82’ Νάτσης), Mounier (57’ Demethryus), Nili (73’ Malçi), Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (82’ Λάσκαρης)