Home
Back
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ
EL

H Athens Kallithea κατέκτησε την άνοδο στη Super League 1

Έχοντας τερματίσει στη δεύτερη θέση και τις δύο προηγούμενες σεζόν, η Athens Kallithea είναι η πρωταθλήτρια στον Νότιο Όμιλο της Super League 2 2023/24 και επιστρέφει στη Super League 1 την επόμενη σεζόν, αφού κατέκτησε την άνοδο έχοντας αναδειχτεί ισόπαλη 1-1 με τα Χανιά, που βρίσκονταν στη δεύτερη θέση, κατά το προτελευταίο ματς της σεζόν στο Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης .

Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί τη δεύτερη άνοδο στην κορυφαία κατηγορία που έχει κερδίσει η ομάδα στην ιστορία της, με την πρώτη να επιτυγχάνεται τον Απρίλιο 2002 και να οδηγεί σε μία τετραετή πορεία στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2002/03 έως και τη σεζόν 2005/06. .

Δεδομένου ότι χρειαζόταν μόνο έναν βαθμό από τον αγώνα, η AKFC μπήκε προσεκτικά στο παιχνίδι, αλλά δέχτηκε ένα γκολ νωρίς, καθώς τα Χανιά βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Nili Perdomo στο 15ο λεπτό.

Η AKFC έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν το σουτ του Γιώργου Μανθάτη πέρασε λίγο άουτ στο 26ο λεπτό, αλλά τελικά η ομάδα βρήκε το γκολ μόλις έξι λεπτά αργότερα.

Στο 32ο λεπτό, ο Javier Matilla με μία εκτέλεση φάουλ, σήμα κατατεθέν του, έστειλε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, και ο αμυντικός Nicolás Marotta νίκησε άπαντες στον αέρα και σκόραρε, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Στην επανάληψη, ο πορτιέρο Κωνσταντίνος Κότσαρης έκανε σημαντική επέμβαση σε σουτ του Ηλία Τσέλιου των Χανίων στο 67ο λεπτό, και η AKFC διατήρησε τα ηνία στην κατοχή και αμύνθηκε σωστά στο υπόλοιπο ματς για να εξασφαλίσει το ιστορικό αποτέλεσμα.

Η AKFC θα παίξει τον τελευταίο αγώνα της σεζόν εναντίον της Καλαμάτας στο Δημοτικό Στάδιο “Γρηγόρης Λαμπράκης'” το Σάββατο 25 ή την Κυριακή 26 Μαΐου, με τη φιέστα για το πρωτάθλημα να ακολουθεί μετά το ματς.

Athens Kallithea (4-2-3-1): Κότσαρης, Μπουλούλης, Mejías, Marotta, Μανθάτης (90’ Βλάχος), Matilla (71’ Τσιντώνης), Silva, Κυνηγόπουλος (46’ Βασιλόγιαννης), Moutinho (46’ Μουστακόπουλος), Demethryus (84’ Ουές), Λουκίνας